Караянчева: България изпълнява стриктно всички препоръки от докладите на ЕК

  • 22 ноември 2018 12:31

  • 544
  • 0
 Караянчева: България изпълнява стриктно всички препоръки от докладите на ЕК
© Народно събрание

България разчита на подкрепата на Финландия за прекратяване на Механизма за сътрудничество и оценка на Европейската комисия. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на по време на срещата си с председателя на парламента на Финландия Паула Рисикко.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на е начело на българска парламентарна делегация, която е на официално посещение в Република Финландия. Председателят на Народното събрание информира финландските си колеги, че България изпълнява стриктно всички препоръки от докладите на ЕК. Тя подчерта, че в последния доклад на Комисията е записано, че вече отпадат три области за наблюдение над България – показателите за независимост на съдебната власт, нормативна уредба и борба с организираната престъпност. Предвид отчетения успех в доклада за България Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта, че страната ни разчита Финландия да даде своя глас за прекратяването на Механизма за сътрудничество и оценка.

По време на разговора Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отправи покана към председателя на финланския парламент да посети страната ни заедно със свои колеги и изрази готовност за организирането на срещи с парламентарните комисии по правни въпроси, по вътрешна сигурност и обществен ред и по бюджет и финанси, на които да бъдат разяснени усилията на България по конкретните показатели от механизма.

Председателят на българския парламент акцентира върху приетите закони за киберсигурността, за мерките срещу изпирането на пари, както и промените в НК и НПК, свързани със съдебната реформа. Като конкретен пример за усилията на България Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посочи и приетия от българския парламент нов антикорупционен закон, с който беше създаден специализиран антикорупционен орган. Тя допълни, че органът вече работи ефективно и това беше отчетено и от последния доклад на ЕК.

Председателят на парламента отбеляза още, че миграционният натиск, корупцията, киберсигурността са сред основните акценти и в актуализараната стратегия за национална сигурност, одобрена от българския парламент. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта позицията на България, че споразумението на ЕС с Турция дава ефективни резултати и мигрантският натиск върху българо-турската граница, която е и външна граница на Съюза, е почти нулев.

Това споразумение е важно за всички европейски страни и затова усилията по него и за ефективното сътрудничество с Турция трябва да продължат в същата посока, заяви още тя. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта още, че страната ни отдавна е изпълнила всички критерии за членство в Шенген.

Отдавна пазим външната граница на ЕС по шенгенските стандарти и е време България да бъде приета в общото пространство, заяви тя. Председателят на парламента изтъкна и ефективното сътрудничество с представителите на Фронтекс, както и гласуваните от българския парламент законодателни промени, които разрешиха на българската армия също да участва в охраната на границата. По време на срещата председателят на финландския парламент поздрави българската делегация с успешното провеждане на Българско председателство на Съвета на ЕС.

В тази връзка Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изрази надежда, че темата за свързаността, сигурността и европейските перспективи пред страните от Западните Балкани може да намери централно място и сред финландските приоритети по време на тяхното председателство през втората половина на 2019 година. Тази тема е от изключителна важност за сигурността на всички европейски граждани и целия Европейски съюз, допълни още Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на Народното събрание даде висока оценка на добрите двустранни отношения с Финландия, конструктивното сътрудничество в рамките на ЕС и партньорството по линия на НАТО. На срещата беше изразена увереност, че активният диалог ще продължи да се развива и задълбочава в интерес на общите цели на двете страни. Председателят на Народното събрание подчерта, че сътрудничеството между парламентите е на много добро ниво и е солидна база за успешното развитие на партньорството в сферата двустранните търговско-икономически отношения.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на сподели желанието на България за информиране на финландския бизнес и граждани за възможностите, които предлага страната ни за инвестиции в сферата на туризма. Двете страни изразиха желание и за насърчаване на културния и образователен обмен с цел разширяване на директните контакти и по-добро познаване на българските традиции и обща история от финландските граждани.

В състава на българската парламентарна делегация са народните представители от Групата за приятелство България – Финландия Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна, Петър Петров, Елхан Кълков, както и народният представител Боряна Георгиева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
544 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини