Сидеров: "Атака" жертва себе си, но спасихме управлението (видео)

  • 22 ноември 2018 10:58

  • 1456
  • 5
Сидеров: "Атака" жертва себе си, но спасихме управлението (видео)
© Булфото (архив)

Никога в никакъв формат не е ставало въпрос да водя листи – интересува ме устойчивостта на управляващата коалиция. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на Обединени патриоти и лидер на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа по повод предстоящите евроизбори.

Единственият въпрос, който съм поставял, е ще бъдем ли заедно на изборите. Това е логичен въпрос. Той ме интересува наистина, защото без нашия общ успех с ГЕРБ, който да бъде по-добър от този на БСП и ДПС, отиваме на предсрочни избори. Мисля, че това всяко дете от 1 до 4 клас го разбира. Това ме интересува единствено като загриженост за устойчивостта на управляващата коалиция. Никога не съм поставял въпроса да водя листи или да ходя в Брюксел, подчерта Сидеров. 

В отговор на въпрос защо не е подписал предложението за избора на Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и като вицепремиер, Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа заяви: "Не съм, защото не познавам тази жена. Не знам на какво е способна и тя изведнъж ми се предлага. Само заради това. Не смятам, че е нужно да подписваме тримата някаква номинация. Това е квота на НФСБ. Или се приема, или не се приема. Не е нужен моят подпис".

Попитан защо вчера при гласуването е изтеглил и депутатите от "Атака", Сидеров посочи: "Те не са кукли на конци. Всеки решава сам". 

На въпрос дали ще се срещне с новия вицепремиер Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и, Сидеров уточни, че се среща с всеки, който пожелае. Защо не, каза Сидеров.

"Атака" жертва себе си, за да има сега най-малко депутати, но спасихме да има управление на България, заяви той. В отговор на въпрос дали се притеснява, че с оставката на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и връщането му в парламента депутатите на "Атака" остават с един по-малко, Сидеров заяви: "Сега ме карате за кой ли път да повторя, че "Атака" е влизала самостоятелно в парламента четири пъти, а другите партии не са. Аз направих най-много компромиси". По думите му е можел да участва самостоятелно на изборите и да има парламентарна група.

НФСБ и ВМРО не знам в какъв формат биха се явили и дали щяха да имат група. Може би щяха, но нямаше да имаше тази управляваща коалиция, коментира лидерът на "Атака". Не знам дали си давате сметка, че моето желание да направим патриотичното обединение доведе до това да има управляваща коалиция. Този принос не може да бъде заличен със сюжета патриотите нещо се карат. Да не забравяме, че ако не бях настоявал, ако не бях го направил, нямаше да има управляваща коалиция, заяви Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. По думите му може да се каже, че той със съгласието на двамата му колеги от ВМРО и НФСБ заедно са направили така, че България сега да има управление, което отчита успехи. Според него постигнатите успехи в управлението не са интересни за медиите, а когато някой с някого се кара, е интересно. Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа посочи, че е критикувал Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 във функциите му на вицепремиер, а не на стар познат от гимназията. Исках да насоча погледа и управлението на правителството към важните неща, които изкарват сега хората на улицата. Не трябва да си затваряме очите. Това са доходи, стандарт на живот, горива, каза още Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа

Изразих идея известно време поне да няма вицепремиер, но предложението ми не беше прието, посочи той. Попитан седнал ли е Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 на мястото му в пленарна зала, той коментира: "Кое наричате моето място?". По думите му неговото място историята ще го определи. Лидерът на "Атака" посочи, че е за намаляването на партийните субсидии. Нека това да се обмисли разумно. Той има различни страни този въпрос. Ако не получават пари за дейността си партиите, как ще се финансират. Има държави, които и този въпрос са го решили. Примерно спонсорство, частни лица или фирми, обясни той и допълни, че партийните субсидии дразнят хората.

Трябва да се питаме дали това ожесточение срещу партиите е добро. Партиите са същността на парламентарната демокрация. Другото какво е – тоталитаризъм, абсолютна монархия, коментира Сидеров, цитиран от "Фокус". Попитан дали президентска република е вариант, той посочи: "Президентска република също е вариант. Трябва да се говори и да се мисли за този вариант. Президент-премиер - водят се битки, които не са полезни. Ако президентът може да има изпълнителната власт, да. Някой се притесняват, че това е концентрация на власт, обаче пък дали за България е по-добрият вариант. Не знам, ама айде да седнем да го обсъждаме, посочи лидерът на "Атака". Гледам по студията политолози обсъждат сега Сидеров - Симеонов, хайде да обсъждаме това, каква система. Ако трябва да променяме Конституцията, в каква посока, коментира още Сидеров и поясни, че би участвал пълноценно в такива дебати. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1456 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.11.22 | 14:33

5

Волене , Волене толкава ли си тъп ??? Това избирателите ви никога няма да ви го простят !!

2018.11.22 | 12:46

4

НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ тотален гьотверен

Няма да ви бъде, разкарайте се

2018.11.22 | 12:20

3

Какво си спасил бе, седесарски пуяк, управлението е нелегитимно, народът му гласува вот на недоверие и вместо да се скриете мирно и тихо сега, вие създавате условия за кръвопролития.

2018.11.22 | 11:39

2

Интересувате устойчивостта на тлъстата ти пачка май ?!!!

2018.11.22 | 11:14

1

По голяма свиня няма от Волен Сидеров.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини