Лиляна Павлова получи наградата за България на Виенския икономически форум

  • 19 ноември 2018 18:29

  • 939
  • 0
Лиляна Павлова получи наградата за България на Виенския икономически форум
© Министерство за Българското председателство на Съв

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена получи от името на България престижната Годишната награда на Виенския икономически форум на церемония днес. Призът е за страната ни като партньор на форума за 2018 година и по повод големия принос за развитието на регионалното икономическо сътрудничество по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. 

„Балканите са район с голям потенциал и регионалните икономики се развиват бързо“. Това каза по време на участието си във Виенския икономически форум министърът за Българското председателство Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. 

„Започва да се отчита тенденция за завръщане на младите хора в техните родни страни, включително в България, където дигиталният сектор се развива изключително добре и предоставя значителни възможности за работни места, високи доходи и развитие“, каза още министърът за Българското председателство.

„За постигане на осезаеми резултати за гражданите е необходимо да се установи прагматично и интензивно регионално сътрудничество и лидерите съвместно да търсят решения за развитие в различни сектори на икономика“, допълни Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена

Петнадесетото юбилейно издание на Виенския икономически форум под мотото "Диалог за бъдещето 2018: Икономиката среща политиката" е част от календара на официалните събитията на Австрийското председателство и се провежда под патронажа на федералния канцлер на Австрия г-н Себастиан Курц. 

Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена взе участие в работната сесия „Силна Европа чрез силна икономическа свързаност: изграждане на мостове“, заедно с представители на политиката и икономиката от европейските страни и Западните Балкани. Тя представи постиженията на Българското председателство в контекста на неговите приоритети и решаващата му роля в Триото. Форумът във Виена е продължение на обсъдените в София въпроси относно ролята и значението на политиката в развитието на икономиката. 

Конференция под мотото "Икономиката среща политиката" беше организирана и в София по време на първото Българско председателство на съвета на ЕС. В "Софийските разговори" на 18 май т. г. в НДК участваха премиерите на страните от Западните Балкани и партньори на форума от цял свят. Годишното издание на Виенския икономически форум през ноември всяка година се провежда в австрийската столица, а през годината се организират икономически разговори в държавите членки.

Радина Лазарова
939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини