Павлова към ученици: Бъдете смели, задавайте въпроси

  • 16 ноември 2018 13:07

  • 617
  • 2
Павлова към ученици: Бъдете смели, задавайте въпроси
©

Бъдете смели, задавайте въпроси, имайте увереност и самочувствието на граждани на Европейския съюз, защото вие можете и знаете дори повече от младежите на вашата възраст от другите страни. Този съвет даде на учениците от СОУ „Христо Ботев“ в град Кубрат министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена по време на днешната им среща в сградата на Министерския съвет.

Младежите й поискаха съвет за това какви трябва да бъдат те като посланици на България в Европейския парламент, където им предстои да отидат. Двадесет и две деца между 8-ми и 12-и клас и техните ръководители по образователната инициатива „Програма за училища посланици на Европейския парламент“ бяха на гости на министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. По време на разговора те се интересуваха от това какви бяха функциите на България докато беше столица на Европа и тези на министъра до това с какво всеки един от тях може да допринесе за по-доброто бъдеще на гражданите на Европа.

По време на обиколката в сградата на правителството министърът им показа кабинета на премиера, заседателната зала на министрите, в която се взимат важните за страната решения. Директорът на училището Росица Христова сподели, че вече 75 ученици са посетили Европейския парламент в Страсбург през последните 2 години по различни европейски инициативи, благодарение на техните ръководители г-жа Нина Цонева и г-жа Марина Йорданова.

Училището в тяхно лице традиционно печели участия в европейски проекти – по програма „Еразъм“, по проекти за чиста околна среда „Знанието в действие“ и „Да бъдем здрави“, носят медали от състезания и олимпиади, организират благотворителни кампании за деца в неравностойно положение. Всеки ден учениците ни не само повишават своята информираност за идеите и ценностите на Съюза, за това как функционират институциите и парламентарната демокрация, за техните права и задължения на европейски граждани и възможностите за реализация в ЕС, но и разпространяват наученото сред своите връстници и семейства, споделиха техните ръководители.

От всички нас зависи в каква Европа ще живеем, какво образование, инфраструктура, енергийна система, околна среда и гражданско общество ще имаме, дали ще намираме какво ни обединява или какво ни разделя, и тези деца вече го знаят, сподели министърът след срещата. Тя благодари на народния представител от Кубрат Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, за организацията на това посещение и помага за осъществяването на всички тези полезни срещи между днешните и утрешните политици и общественици.

Последвайте канала на

Novini.bg
617 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.16 | 18:34

2

БОКЛУК !!!!!

мвщнвм эхгп

2018.11.16 | 13:17

1

защо увеличи ВИНЕТКИТЕ БЕ ВИНЕТКЕ.............................................

Добави коментар

Водещи новини