БСП и ГЕРБ в лют спор заради Пакта за миграция на ООН

  • 14 ноември 2018 18:26

  • 1363
  • 8
БСП и ГЕРБ в лют спор заради Пакта за миграция на ООН
©

Няма да допуснем с документа на ООН за миграцията да се спекулира и да се подхранват страховете на хората. Дори да се приеме този документ, няма да се повлияе върху политиката на България по отношение на мигрантите. Той няма юридическа стойност. Това каза Христо Гаджев от ГЕРБ в предаването „Още от деня“ по БНТ.

БСП е твърдо срещу документа. ГЕРБ има решение, но няма позиция по този въпрос“. Заяви Петър Витанов от БСП.

Вие постоянно заблуждавате българските граждани. Дори не изчакахте да се проведе дебата, вие заявихте, че позицията не България се е променила“, отбеляза Гаджев. Той уточни, че това е документ, който цели да приеме общ подход за справяне с миграцията. Той няма юридическа сила и не обвързва България в международното право“.

Според БСП документът цели не ограничаване на миграцията, а насърчаването ѝ. Той даде пример с текст в декларацията, който казва, че с миграцията ще се постигне устойчивото развитие на икономиката.

На въпрос дали БСП не се притесняват, че подкрепят страни с крайно дясно управление, Витанов заяви, че не. Той потвърди, че представителите на БСП в Европейския парламент да подкрепили този документ. Въпреки това, депутатът не смята, че по този начин се влиза в конфронтация. „Това нещо не е толкова укоримо“.

В същото време 192 държави ще подпишат този пакт.

Даже и да приемем документа, няма да има правна стойност, която да ни принуди да променим законодателството си. Декларацията е добра, но поради спекулациите на опозицията, той няма да се приеме. Има подготвена цяла кампания как да се дискредитира този документ. Започва поредната капания за заблуждаване на гражданите“, подчерта Христо Гаджев.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1363 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
изглеждат озверели от жажда за власт

2018.11.14 | 20:58

6

Преди време комунягите плашеха по неуките българи- гласоподаватели как всеки момент в България ще нахлуят пълчища от мигранти, ще се населят в села и градове и ще завземат къщите на хората. Беше и смешно и жалко. После балонът се спука- тези тъмни орди не се появиха и никъде нямаше напрежение. Безсилни да вземат властта по законен ред, политически импотентни, тези антибългари- малцинство днес отново подхващат старата песен. Но плочата е толкова износена.....

2018.11.14 | 23:40

8

Ей, цървул, много "плитко" обяснение даваш. Поне като ти плащат, измисли нещо, което да хваща око. Има все още разумни хора в тази държава. Или може би ти харесва някой полудивак да обитава апартамента до теб, да закача жена ти и да се_ре във входа, защото така е свикнал.

Драган

2018.11.14 | 20:11

5

Ало о о о, тъпънара от ГЕРБ, като няма юридическа стойност, тогава защо искат да го подписваме?! Вие от коя детска градина сте?

Драгане, Драгооооо

2018.11.14 | 22:04

7

Какъв си ми "юрист", какъв "специалист"- ученото си е учено!

2018.11.14 | 20:01

4

БСП са против ВСИЧКО И ВСИЧКИ - след тях ПОТОП

Oh

2018.11.14 | 19:55

3

Гаджев!Приличаш ми на мангал,Ти за това ли го подкрепяш.Пакта е плюс за мангалите и приматите.

Joro

2018.11.14 | 19:51

2

Абе Гаджев ли си какъв си.Що не ходиш да се скриеш някъде,долна утрепка.Като казваш че няма правна стойност ,защо трябва да се подписва нещо,което няма да се спазва.Или да подписваме всичко,което ни се нарежда от Брюксел,пък после как българина ще се оправя не е важно.Този пакт узаконява миграцията и унищожаването на християнска Европа.Освен приматите,се задължаваме да приемем и цялата им рода до 9-то коляно.А това че щели да го подпишат 190 държави не ме интересува.99% от тези държави са отпраявна точка за мигранти.

ii

2018.11.14 | 19:14

1

Каква спекула бе алан коулу нали Кристалина Георгиева искаше да ни подобри генома чрез прием на пришълци

Добави коментар

Водещи новини