Екатерина Захариева връчи Златна лаврова клонка на посланика на Виетнам

  • 14 ноември 2018 16:36

  • 570
  • 0
Екатерина Захариева връчи Златна лаврова клонка на посланика на Виетнам
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на удостои посланика на Социалистическа република Виетнам у нас Нгуен Тхи Хонг Оан с почетния знак на МВнР "Златна лаврова клонка" за заслугите ѝ в развитието на двустранните отношения по време на нейния мандат в България. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

"За мен е чест и радост да връча най-високото отличие на МВнР като израз на благодарност на българското правителство и българските граждани за личния Ви принос в повишаването на политическия диалог между нашите две страни", е казала Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

"Надявам се, че ще продължаваме да работим заедно за увеличаване на търговските връзки и инвестициите помежду ни", е допълнила тя.

Захариева е оценила високо съдействието на посланик Нгуен Тхи Хонг Оан за организирането на посещението на нейния колега Фам Бин Мин през юли т.г., което беше първата визита на виетнамски министър на външните работи в България от повече от 30 години. Тя е отбелязала, че след поканата, отправена от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Ню Йорк към премиера на Виетнам, България очаква неговото посещение, както и това на президента на страната.

Министър Захариева е благодарила и за поканата, отправена към нея за визита във Виетнам. България и българският народ оставиха у мен прекрасни впечатления, е казала каза Нгуен Тхи Хонг Оан.

Посланикът е благодарила за високата оценка, дадена на нея и екипа ѝ за приноса в задълбочаването на взаимоотношенията между двете страни. Убедена съм, че те ще продължават да се развиват, е посочила тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
570 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини