БСП: Държавата е в криза, а народът е в безпътица

  • 14 ноември 2018 14:31

  • 1054
  • 6
БСП: Държавата е в криза, а народът е в безпътица
©

Спрете демографската криза. Ако не го направим, нищо друго няма значение, изчезваме като нация.

С тези думи се обърнаха гражданите на Вършец към народните представители от ПГ на „БСП за България“, съобщиха от партията.

Те подчертаха, че град Вършец е бил с население от над 10 000 души, а сега е едва 5 600. Като свои основни проблеми гражданите поставиха ниските доходи, лошата пътна инфраструктура, липсата на достъп до здравеопазване и до лекарства, закриване на учебни заведения в общината.

„Не може да се остави всичко да се решава от пазара. Държавата да се върне при народа си и да се погрижи за него“, заявиха хората.

Те поискаха държавна помощ за малките производители и за закупуване на продукцията им. След редица срещи с граждани, Областният съвет на БСП връчи на народните представители съставената по време на разговорите с гражданите Визия за Монтана.

„Държавата е в криза, а народът е в безпътица. Във „Визия за България“ залагаме на  завръщане на държавата в своята основна роля в социално-икономическия живот на България“, заяви народният представител от левицата от региона  Атанас Костадинов.

Той подчерта, че ако продължи моделът на управление на ГЕРБ, ще ни трябват 40 години, за да достигнем средното ниво на Европа към 2018г. Чуждестранните инвестиции са спаднали 4 пъти, но и български фирми не искат да инвестират тук и търсят нормална среда навън.

Костадинов коментира, че всяка държава има 5-7 конкретни предимства, които я правят уникална и тя трябва да развива приоритетно, за да се постигне догонващ растеж.

„За България не бяха намерени към момента. Сега ние предлагаме“, заяви той и поясни, че става въпрос за зелена икономика, транспорт, енергетика, земеделие и туризъм.

Костадинов обясни, че когато се определят и фиксират държавните приоритети, който и да дойде на власт, ще трябва да ги развива.По думите му това важи в още по голяма степен за регионите.

Той подчерта, че във Визията е заложена помощ за изоставащите региони и намаляване на диспропорциите между отделните региони.

Депутатът д-р Илиян Тимчев подчерта, че все повече частни болници  се разкриват в близост до общинските и областните болници и ги обезкървяват. Като пример той посочи, че частната болницата в Монтана се е появила като специализирана болница за неврологични заболявания, по които България е на първо място и това й осигурява повече средства отколкото на общинската болница в Берковица.

По думите му с годините тя е започнала да прибавя отделения за скъпоструващо лечение, които да й гарантират най-много ресурс от касата, както и кадри от общинските и областните болници. Социалистът подчерта, че не случайно болниците във Видин, Враца, Ловеч и други болници са в много тежно финансово състояние.

Тимчев коментира, че като основни мерки за справяне с проблемите в здравеопазването БСП предлага: общинските и държавни болници да не са търговски дружества; създаване на здравна карта на регионален принцип, да се намали данъчната ставка на лекарствата на 9%, електронен регистър на лекарствата, предлагани у нас и наличността им, както и мерки за запазване на младите медицински кадри.

Преди срещата за представянето на „Визия за България“, социалистите във Вършец, начело със своя председател Атанас Маджарски, откриха свой нов клуб на БСП.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1054 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.11.14 | 14:42

2

Като гледам аудиторията им е не е от хора в детеродна възраст.

чичо

2018.11.14 | 14:40

1

Виждаме демографската криза но ми е много интересно как тези посерковци от БСП ще я спрат.Това ми прилича на тъпия лозунг(не не престъпността)

2018.11.14 | 15:45

3

Нинова е в БЕЗПЪТИЦА от злоба и простотия

Sandiu

2018.11.14 | 16:33

4

Само Визията ще ни оправи.
Бедни сме, гладни сме, некадърни сме, неудачници сме.
Айде да излизаме на протест и да идва Визията.
Тогава стандарта ни ше скочи.Ще караме ефтини дизели.Гражданската ще бъде безплатна.
За старите таралясници пък въобще няма да има данък.
Искаме Визията.

Бай Кольо

2018.11.14 | 17:42

5

В БСП е пълно с милионери – от върха, та чак до областните им шефове. Те самите са работодатели. Те ли ще се застъпят за бедния работник? Айде стига!

Умник Гюро

2018.11.15 | 01:18

6

Комунисти-терористи в поредна подривна акция. Време е да дадем на БСП/БКП, каквото искат: права лопата и марш в Сибир при таварищ Пут.кин да си строят комунизма на воля! В свободна България няма място за терористи.

Добави коментар

Водещи новини