България и Камбоджа ще си сътрудничат в сферата на туризма

  • 14 ноември 2018 12:14

  • 336
  • 0
България и Камбоджа ще си сътрудничат в сферата на туризма
© Pixabay

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство относно двустранно сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Кралство Камбоджа като основа за водене на преговори.

Сред приоритетите на Министерството на туризма е позиционирането на България като целогодишна дестинация на далечни перспективни пазари чрез популяризиране на културно-историческия, спа и уелнес, религиозния, кулинарния, фестивалния и конгресен, както и други видове туризъм. Подписването на Меморандум за разбирателство с Кралство Камбоджа ще разшири съществуващия потенциал за двустранно сътрудничество в туризма. България и Камбоджа изразяват готовност да насърчават привличането на туристи и инвеститори в сектора.

В проекта за меморандум се акцентира и върху възможностите туристически агенции и туроператори от двете държави да създадат туристическа бизнес мрежа и да разработват чрез нея разнообразни туристически продукти. България и Камбоджа ще обменят опит и добри практики в областта на рекламата, маркетинга и управлението на дестинации. Във фокуса на меморандума попада и развитието на човешкия капитал и професионалния капацитет в туризма, както при обучението за професионални умения, така и при академичното образование.

Последвайте канала на

Нора Виткова
336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини