Проф. Антоанета Христова и Андрей Райчев в спор за вчерашните протести и обръщението на Радев

  • 12 ноември 2018 08:40

  • 3175
  • 3
Проф. Антоанета Христова и Андрей Райчев в спор за вчерашните протести и обръщението на Радев
©

Държавата ни съществува в изключително разделение в момента. Неравенствата са много големи в отделните градове. Трудно ми е да прогнозирам в момента дали ще има предсрочни избори. Със сигурност във вчерашните протести имаше организирани политически хора, но имаше и такива, които наистина излязоха да протестират от сърце, защото последните месеци се случиха огромни гафове. Не чух никой от протестиращите да казва, че иска предсрочни избори. Всички обясняваха, че правителството трябва да поправи грешките си и да изпълнява обещанията си.

Това каза в сутрешния блок на БТВ политическият психолог проф. Антоанета Христова. Заедно с нея гост беше и социологът Андрей Райчев, като двамата коментираха вчерашните протести. "Хората, които излязоха да протестират вчера, не са бедни", каза Райчев. "Те са от средната класа и не са софиянци. Те наистина са недоволни. Страната от една година се тресе от скандали и сега явно преминава към протести. Според мен тези хора искат да кажат: Стига, не можем повече да живеем така", категоричен бе социологът.

Двамата коментираха и обръщението на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по повод 10 ноември. "Държавният глава зачеркна тази дата и обяви, че всичко станало през прехода е лошо. Най-важното изречение в неговата реч бе, че ни призова всички да променим системата. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на говори за президентска република. Това беше най-важният момент от обръщението му. Аз не смятам, че критично много хора искат смяна на властта. Смятам, че има хора, които шумно искат смяна на властта, защото не могат да се справят с проблемите в собствените си партии", каза Христова.

"Ако думите на проф. Христова са верни, поведението на президента е осъдително, но според мен изказването му беше с по-различен смисъл. На 10 ноември ние получихме нашата свобода и точно за това говори Радев. Ще се върна на протестите и ще кажа пак, че хората обявиха, че просто не могат да живеят повече така. Това искаше да каже и президента", заяви Райчев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3175 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДУ ХАЙ ДУ ДУ

2018.11.12 | 08:48

1

Крадливи Сланинести Пачи и фаворити на Москва -- проклети да сте до девето коляно , комунистически скотове !

2018.11.12 | 13:19

2

Другарю Райчев, я да видим защо държавата е бедна, няма промишленост и селско стопантсво, всичко тъне в разруха и сме на опашката? Не е ли това резултат от прехода проведен от БСП, ДПС и СДС? Какво ще кажете за привитизираните и нарязани предприятия, за осраното черноморие (където е и Вашият голф клуб), за масовата мизерия постигната през прехода, за обраните спестявания чрез банкови фалити, за кредитните милионери (Вие естествено нямате нищо общо)? Това кой го напарави? А?

Умник Гюро

2018.11.12 | 18:56

3

Бъра-бъра-бъра брррвррррррр-гр-гр. Просто, точно и ясно - аз съм Андрей Райчев, виден комунистически боклук.

Добави коментар

Водещи новини