Манфред Вебер: България трябва да се присъедини към Шенген и еврозоната

  • 09 ноември 2018 06:33

  • 939
  • 0
Манфред Вебер: България трябва да се присъедини към Шенген и еврозоната
© БТВ

България трябва да се присъедини към Шенген и еврозоната. Това каза за БТВ водачът на Европейска народна партия за евроизборите догодина Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище.

Той събра над 72% от гласовете на тайния вот по време на конгреса на партията в Хелзинки.

Много съм щастлив, че получих подкрепата на толкова много делегати, включително на българските членове на ЕНП. Сега трябва да представим програма за бъдещето на европейския континент. Основното, според мен, е да останем заедно, да не се делим. Едно от най-важните послания за мен – няма втора класа европейци. България трябва да се присъедини към Шенген е еврозоната, заяви Вебер.

С подкрепата на ключови лидери, сред които германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, победата му беше очаквана. Той се отличава с далеч по-резервирано поведение от втория кандидат – финландецът-полиглот Александър Стуб. За депутатите на конгреса обаче именно Вебер е символ на сигурност.

Вебер отлично познава европейските институции, но му липсва управленски опит. Александър Стуб пък е заемал ключови полотически постове, но му липсваше мощна подкрепа. Двамата демострираха единство днес в ключов момент на вътрешно разединение в ЕНП.

От трибуната на конгреса днес българският премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че големите предизвикателства в момента пред ЕС са Брекзит и Европа на две скорости.

Ако миграцията не ни раздели и успяхме да се справим, то Европа на 2 скорости ще счупи Европа. И евроскептицизмът в страните от Източна Европа, които са на периферията, ще бъде голям, заяви премиерът.

В ролята си на водещ кандидат на ЕНП догодина Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище ще претендира за един от ключовите постове в Европейския съюз - председател на Европейската комисия.

От 2004 г. ЕК винаги е била ръководена от член на ЕНП. В момента нейните евродепутати, заедно със социалдемократите, представляват мнозинство от 55%. Това вероятно вече няма да е факт след евроизборите догодина и ключовият пост за Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище още не е гарантиран.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини