Над 300 дела за обезщетения по "Гражданска отговорност" са заведени само в последните три месеца

  • 08 ноември 2018 15:43

  • 9327
  • 2
Над 300 дела за обезщетения по "Гражданска отговорност" са заведени само в последните три месеца
© Novini.bg

Над 300 дела за обезщетения по "Гражданска отговорност" са заведени в последните три месеца обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, информира БНР.

Ако не се повиши цената, ще се стигне до фалити на компании, предупреди Стоянова.

В комисията се обсъжда въвеждането на лимити за неимуществени щети за загинал близък на пътя. Според текстовете съпругът, съпругата или партньорът на загиналия ще има право на 20 000 лева, а останалите близки – по 15 000 лева. От застрахователния бранш предупредиха, че това ще оскъпи тройно задължителната полица и тя ще достигне средна цена от 1000 лева.

Според зам.-председателя на парламента Явор Нотев промените в Застрахователния кодекс са били вкарани прекалено бързо и е добре да минат през обществено обсъждане.

Нотев, който по професия е адвокат, предупреди пред БНР, че разширяването на броя на обезщетяваните лица е предпоставка за злоупотреби: "Вече се заведоха искове от вече издирени братя и сестри, братовчеди, чрез адвокати, които не бих нарекъл мои колеги, които имат задача да се сдобиват не съвсем лоялно с клиенти, намирайки такива случаи, за които научават с помощта на длъжностни лица в сферата на здравеопазването, от спешна помощ, от разследващи полицаи". 

Последвайте канала на

Десислава Станева
9327 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ех

2018.11.08 | 17:01

1

За това ли има 1000 застрахователни фирми ,защото работят на загуба ? Който не му изнася да закрива ...

Томи Лее Чук

2018.11.08 | 17:20

2

По-добре кола на трупчета отколкото да пълня джобовете на адвокатската мафия

Добави коментар

Водещи новини