Корнелия Нинова: Концесията на Летище „София“ е политически въпрос

  • 08 ноември 2018 10:42

  • 859
  • 1
Корнелия Нинова: Концесията на Летище „София“ е политически въпрос
©

Въпросът за концесията на Летище „София“ не е само юридически, а касае държавния интерес и това как той трябва да се пази. Дебатът тръгнах в правната плоскост, но това не е юридически въпрос и не е юридически спор. Това е политически въпрос. Това каза лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в Народното събрание по време на обсъжданите промени в Закона за концесиите.

„Дали съпорт или без съпорт, дали с публични активи извън оборота, дали с увеличение на капитала на търговски дружества или не, акции или режим на акитиви, въпросът стои по следния начин – искаме ли държавата да има собственост и контрол върху стратегически обекти в българската икономика, инфраструктура и национална сигурност? Модерна Европа отдавна реши този проблем. В Германия, във Франция, в Чехия, в Австрия обектите от национална сигурност, ВиК инфраструктура, жп инфраструктура са държавна собственост“, каза Нинова.

По думите ѝ големият въпрос е продължава ли Европа, в частност и България, това мнозинство и правителството да се движат в посока отказ на държавата от всички функции и прехвърлянето ѝ на частни субекти, отказ от национален суверенитет, падане на граници и задълбочаване на глобализацията или обратно.

Нинова посочи, че светът и Европа започват да го решават в посоката, която БСП предлага. „Това е въпрос и за прехода, колеги, защото отново поставяте въпроса назад кое правителство какво е давало на концесии и как го е правило. Неслучайно от близо две години се опитваме и търсим съгласие да кажем край на този преход. В този преход всеки е намирал различен начин да стигнем дотук и държавата да се оттегли от основните си функции“, заяви Нинова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
859 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.08 | 13:37

1

Край на прехода, казваш. Кой каквото откраднал - откраднал. Негово си е. Кой каквото приватизирал - приватизирал. Халал да му е. Така ли? Обрахте държавата (и ти лично), а сега сте вода ненапита. Така ли? Сега раздавате морални присъди, а в същност сте 100% виновни за разрухата на Родината: вие-БСП (и ти лично!), както и престъпните ви съучастници от СДС и ДПС. И искате да ви вярвам и уважавам! НИКОГА повече!!

Добави коментар

Водещи новини