Парламентът тръгна от втория опит

  • 08 ноември 2018 09:04

  • 1194
  • 1
Парламентът тръгна от втория опит
© parliament.bg

Заседанието на Народното събрание отново не успя да започне от първия опит заради липса на кворум.

В пленарна зала се регистрираха едва 119 депутати при необходими за кворума 121.

Председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на обяви 10-минутна почивка, след която беше направен нов опит за стартиране на заседанието.

При повторната регистрация се регистрираха 124 народни представители и Караянчева откри заседанието на парламента.

БСП и ГЕРБ отново използваха ситуацията, за да си отправят взаимни обвинения. Тома Биков от ГЕРБ обърна внимание, че левицата не се е регистрирала в залата, въпреки че първата точка е внесеният от тях законопроект за промени в Закона за концесиите. Той посъветва социалистите да вземат пример от ДПС, които влизат в залата, поне когато се гледат техни предложения.

Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на от левицата опроверга като каза, че трима народни представители от тяхната група са се регистрирали сутринта, но, подчерта той, няма наши и ваши закони. Най-скандалното обаче, по думите му, било, че за ГЕРБ изказване на вицепремиер, който обижда българските гласоподаватели, е смешна работа. Стойнев отново потвърди, че БСП няма да се регистрира в залата, докато Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 не подаде оставка.

Славчо Атанасов от ПГ "Обединени патриоти" коментира, че с тези дребни крамоли, заяждания и обиди, се руши държавността. Когато Сенатът е срамен, народът полудява, цитира той Цицерон. Да спрем с тези неща, не носят полза на никого, всички сме виновни за това, призова Атанасов.

Константин Тодоров
1194 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.08 | 09:25

1

Червените терористи от БКП-БСП-ДПС пак саботират работата на НС а иначе вземат всеки месец заплатата си!

Добави коментар

Водещи новини