"Инерком" към Елена Йончева: Изказванията ѝ целят напрежение и създаване на чувство за несигурност

  • 07 ноември 2018 14:43

  • 3379
  • 5
"Инерком" към Елена Йончева: Изказванията ѝ целят напрежение и създаване на чувство за несигурност
© Булфото (архив)

Във връзка с публично изказване на г-жа Елена Йончева, депутат и говорител от БСП, по повод избор на представители на Инерком в надзорните органи на Групата ЧЕЗ в България изразяваме категорично несъгласие с подхода търговски дружества и бизнес организации да бъдат въвличани като инструмент за водене на политически кампании. Това заявиха в прессъобщение от ръководството на "Инерком България" ЕАД.

"Инерком България не е политически обвързана и не се ползва с политически протекции. Твърдението на г-жа Йончева не отговаря на истината и е извадено от контекста. Предлаганата смяна на част от членовете на надзорните съвети на публичните компании ЧЕЗ Електро България и ЧЕЗ Разпределение България е под условие сделката да получи необходимите разрешения, които са предпоставки за нейното финализиране. 

Сделката между ЧЕЗ а.с. и Инерком следва законовите изисквания и е в съответствие с общоприетите европейски практики за подобни сделки. Инерком е група от компании, които отдавна работят на българския пазар, спазват законите, уважават българските и европейските институции и възразява имената на предложените от нас членове в надзорни органи да бъдат използвани недобросъвестно за постигане на каквито и да е било политически или други цели. 

Поднасянето на информацията е манипулативно и цели да направи внушения, да нагнети напрежение и да създаде чувство за несигурност.  Към настоящия момент държавата не притежава акции от капитала на дружествата от групата на ЧЕЗ в България и няма законови основания да предлага членове на надзорните органи. 

В правото проява на съмнения и възражения срещу сделка е въпрос на интереси. Общественият интерес по отношение на сделката между Инерком и ЧЕЗ е защитен от законите и държавните институции, които ги прилагат. 

Компетентни да се произнасят по сделката са само определените по закон български институции, като направят това в интерес на всички заинтересовани страни, и най-вече на българските граждани. 

Инвеститорите трябва да бъдат уважени, защото те са основата на българската икономика и осигуряват благосъстоянието на гражданите. За стабилно икономическо развитие се изисква предвидима и спокойна среда, в която върховенство има Закона", написаха в изявление още от "Инерком България". 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3379 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2018.11.08 | 01:44

5

Тази крадлива Елена да обясни на българския народ колко милиони преминаха през офшорната и фирма. Всички тези пари бяха нагло откраднати от джоба на българския данъкоплатец. Типична комунистическа пачавра.

ЗА ЧЕЗ

2018.11.07 | 17:53

4

ГИНКА Е ПОРЕДНАТА КАЛИНКА.А ПАРИЧКИ ОТКЪДЕ?ИМА КОЙ ДА И ДАДЕ.БАТЕ БОЙКО Е ЗАД ТЕБ И ЩЕ ДАВА ВСЕКИ ЛЕВ.ЗА ГЕЙБЕРАСКАТА ПОДЛОГА БОКО СИ ОСТАВА БОГА.ОБИЧАТ ГО ЗАЩОТО Е ПРОСТ КАТО ТЯХ.

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2018.11.07 | 16:46

3

ЕЛЕН ЮНЧЕВИЦА Е К.У.Р.В.А.Т.А. НА БСП и на ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ КТБ КАКВО ДА ОЧАКВАШ ОТ ЕДИН СПЕРМОЯД ОСВЕН ЛЪЖИ КРАЖБИ И ИЗМАМИ

2018.11.07 | 16:12

2

Аааааауууууууу колко грозна и тъпа...

2018.11.07 | 15:41

1

Единия купи тец варна, ,другия купува чез ,чрез КТБ

Добави коментар

Водещи новини