Бивш служебен министър на правосъдието разкри фрапиращи нарушения в ДАБЧ

07 ноември 2018 07:33

Бивш служебен министър на правосъдието разкри фрапиращи нарушения в ДАБЧ
©
1402 0

При мен сигнали за нередности в ДАБЧ не са постъпили. ДАБЧ е с дейност извън правомощията на министъра на правосъдието. Не ми е оказван натиск докато съм била на поста. Това каза Мария Павлова, бивш служебен министър на правосъдието в правителството на Огнян Герджиков Беше започнала дисциплинарна проверка срещу г-жа Катя Матева, в ефира на БТВ.

Беше установено, че в рамките на три години има множество преписки, които не са били разгледани. Те са били над 17 000. Беше възприет метод на работа, че преписка се образува, когато се проведе интервю. Установих, че пред дирекцията се вият големи опашки. Дирекцията работеше от понеделник до четвъртък и то до обяд. Обаждаха се граждани с получени необосновани откази. Аз я възстанових на работа, защото по закона тя трябва да се запознае с резултатите от проверката и да се защити. Тя не се яви, стана ясно от думите ѝ.

Във времето, в което аз бях министър, тя не пожела да се срещне с мен. Проблемите в тази дирекция бяха големи, призна Павлова. Не е Катя Матева големият и единствен проблем на системата, а лошата организация на работа. Част от въпросите за придобиване на българско гражданство са били да се изброят три национални празника или да се изброят три традиционни ястия за Нова година. „Това наложи да се направят промени в наредбата за придобиване на гражданство, да се изготвят нови въпросници“, каза още бившият правосъден министър.

Мая Йорданова
1402 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини