Петър Харалампиев е освободен от поста председател на ДАБЧ

  • 05 ноември 2018 16:27

  • 1971
  • 2
Петър Харалампиев е освободен от поста председател на ДАБЧ
©

С решение на правителството Петър Харалампиев е освободен като председател на Държавната агенция за българите в чужбина.

Длъжността временно ще бъде изпълнявана от заместник-председателя на Агенцията Димитър Владимиров до определянето на нов титуляр.

Правителственото решение, предложено от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, е прието неприсъствено.

Припомняме, Петър Харалампиев, главният секретар Красимир Томов и Марко Стойов остават за постоянно в ареста, реши спецсъдът. Според съда на този етап са събрани достатъчно данни, че те са получавали пари във връзка с издаваните от агенцията документи за доказване на български произход. За дейността на групата показания са дали хора от ДАБЧ. Също така са намерени документи и големи суми пари. Тримата бяха задържни по обвинения за корупция. Според прокуратурата са вземали подкупи, за да издават удостоверения за български произход, а престъпната схема е започнала да действа още от юли миналата година, когато Харалампиев е оглавил агенцията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1971 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.05 | 19:30

2

Тиквата чисти седесарските лайна на ръководни постове за да издържи до края на мандата.

Шамшало

2018.11.05 | 17:50

1

Сега Димитър Владимиров хубаво ще премете.

Добави коментар

Водещи новини