Михаил Константинов: Демографската криза няма да се реши с вкарването на "нови" българи

  • 02 ноември 2018 21:21

  • 2952
  • 6
Михаил Константинов: Демографската криза няма да се реши с вкарването на "нови" българи
© Кадър: БНТ

Това, което е удивително, е, че деструктивни процеси има както в малката и голямата коалиция, така и сред опозицията. Не е този ясен случай, в който едните падат, а другите се готвят да поемат властта.

Това заяви в предаването "Панорама" по БНТ анализаторът проф. Михаил Константинов.

,,По отношение на национализма крилата около ГЕРБ и БСП следват една умерена линия, за разлика от партиите на Запад. Смятам, че това ще ни гарантира доста плавен преход'', добави той.

По думите му над 90% от хората, които получават български паспорт, не идват тук, а тръгват към Западна Европа.

,,Разбира се, България предлага по-добри условия от Молдова и Македония, но те не са достатъчно добри за оставане тук. Просто българският паспорт става трамплин'', допълни Константинов.

,,Някои си помислиха, че чрез вкарването на "готови" българи, ще решим демографската криза. Е, не се получи. Това средство се оказа неефективно'', заяви анализаторът.

,,Никой не иска от Обединените патриоти да говорят, а просто да ходят в парламента и да поддържат кворум'', коментира проф. Константинов ситуацията около малката коалиция.

,,За Борисов не може да се каже, че в момента печели нещо. Трябва да търси друга подкрепа. Подкрепа от Марешки е вариант, но тя няма да бъде безкористна'', поясни анализаторът.

,,Не могат да се разберат как да наредят имената в листите за евроизборите. Това също се оказва проблем в малката коалиция. При тях сякаш е изчерпан парламентарният ресурс'', добави още Михаил Константинов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2952 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.11.02 | 23:14

6
Това е все едно децата ми да се върнат в бащината стряха след като са я напуснали от нищетата и нехайството които съм им сторил..Видяхме и се насладихме на червените престъпници.Набиваха в главите ни че всичко е било за благото на народа.Да бе да бе.Ненормалници..За всичко те са виновни.
Хелзинки

2018.11.02 | 23:08

5
Вкарването на ислямисти ще реши проблема
Де..ба

2018.11.02 | 22:42

4
Тоя е пълен боклук само като му гледам снимката
Олеее

2018.11.02 | 22:39

3
Тия хора поучават паспорти глопако защото са 100℅ българи а не турци
Мърши тъпи,нека и нашите братя българи започнат да идват с автобусите от МОЛДОВА-УКРАИНА-МАКЕДОНИЯ-УНГАРИЯ няма само циганите да идват от Турция.

2018.11.02 | 22:37

2
Абе кой луд ще дойде във България даже и бежанците не искат да останат за какво им е да живеят в Африканска държава. Като гледам се избиват за 250 евро месечна заплата която едвам стига за сметките.

2018.11.02 | 21:57

1
НО ЩЕ СЕ РЕШИ С ИЗКАРВАНЕТО НА СТАРИ ЧЕРВЕНИ ОТРЕПКИ С КРАКАТА НАПРЕД

Добави коментар

Водещи новини