Вучич, Ципрас, Дънчила и Нетаняху към Борисов: Благодарим ти, приятелю! (снимки+видео)

  • 02 ноември 2018 12:12

  • 3079
  • 5
Вучич, Ципрас, Дънчила и Нетаняху към Борисов: Благодарим ти, приятелю! (снимки+видео)
©

След Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия, в която се включи и израелският премиер, премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, Виорика Дънчила и Бенямин Нетаняху дадоха съвместен брифинг.

 

Борисов получи искрени благодарности за гостоприемството, с което е посрещнал гостите си.

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. определи като изключително важни срещите, които са се провели в Евксиновград.

„Особена чест за Сърбия е присъствието на израелският премиер Бенямин Натеняху“, поясни Вучич.

Сред обсъжданите теми са тези за енергийната свързаност на Балканите, транспортните връзки, информира президентът на Сърбия. По думите му, темата за транспортните връзки ще бъде продължена през декември месец на продължението на днешната среща в Белград.

„Благодарни сме на всички страни – на България, на Гърция и на Румъния за подкрепата, която ни оказват. Запознах нашите приятели с пътя ни към ЕС,“, информира още Вучич.

Относно срещата му с Нетаняху, Вучич заяви: "Сръбският и еврейският народ са изживели големи ужаси през втората световна война. Имаме обаче и много общо бъдеще. Помолих за помощ и подкрепа Нетаняху и за други важни за Сърбия проекти. Надявам се, че скоро той ще посети Сърбия“.

„Ще запазим мира и стабилността, които са необходими на всички нас. Разчитаме много на нашите приятели от София, Букурещ и Атина“, каза още президентът на Сърбия.

Снимка: Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., президент на Сърбия

Премиерът на Гърция също поздрави Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли благодари за проведената среща.

„Когато започнахме тези срещи преди година, нещата на Балканите и в региона не бяха толкова оптимистични. Днес трудностите остават. Няма съмнение, че все още има трудности, но сме направили много важни крачки“, каза Ципрас.

Той напомни какви сериозни политически кризи е преживял регионът, които са приключили с началото на българското европредседателство. „Днес говорим за предстоящото румънско председателство, което се надяваме да доведе до още успехи за Балканите“, заяви Ципрас.

„Днес имаме възможност да подчертаем значението, което продаваме на присъединителния процес на няколко страни, включително на Сърбия. Подкрепихме усилията на президента Вучич да поддържа един важен диалог с Прищина“, каза гръцкият премиер.

„Очаква се да подпишем декларация, според която ще се определят крачките за модернизацията на жп връзката Александруполис – Бургас – Варна. Споразумяхме се да се изгради и скоростен път от Александруполис до гръцката граница и от там ще има връзка със съществуващите пътища до София, Варна и Бургас. Ще създадем едно съвместно дружество, което да се заеме с изграждането на тези проекти“, информира още Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли.

Снимка: Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, премиер на Гърция

„Благодаря на моя приятел Бойко за гостоприемството, което оказва“, каза и румънският премиер Виорика Дънчила.

В рамките на срещата тя е уверила ангажимента на Румъния да има по-голямата свързаност на Балканите, което да осигури траен растеж в региона.

„По време на срещата засегнахме въпроси, които се отнасят до задълбочаването на сътрудничеството по отношение на Дунавската стратегия“, посочи Дънчила. „Бихме искали Дунава да стане важен транспортен коридор между Запада и Изтока на Европа. Затова е важно да създадем благоприятна среда и да създадем предпоставките да развиваме тази стратегия със страните-партньорки. Ще развием и общите проекти в транспортната и енергийната инфраструктура, както говориха колегите преди мен. Подчертахме необходимостта да работим за енергийната независимост и за диверсификацията на доставките“, допълни тя. 

„Ние потвърдихме съгласието на Румъния да се създаде работна група за изграждането на магистрали, мостови съоръжения на Дунава между Румъния и България“, посочи още Дънчила. 

Думата взе и израелският премиер Бенямин Нетаняху. Той също благодари на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за поканата, която му е отправил и заяви на останалите участниците: „Вие всички сте наши истински приятели“.

„Чест е за мен да бъда поканен на вашата регионална среща, което мисля, че ще работи в посока на интересите на вашите страни в Европа. Мисля, че това е изключително мъдър подход да решавате различни теми в регионален и по-широк контекст“, заяви Нетаняху.

„Евреите са претърпели изключително тежки неща по времето на Холокоста и във вашите страни има смели мъже и жени, които са защитавали евреите с голи гърди. Благодарни сме“, каза той на брифинга.

„Ние работим и за доброто на вашия народ, като се борим с тероризма. Успели сме да предотвратим атаки и сме получили помощ от вашите държави, за което не всички знаят“, заяви Бенямин Нетаняху.

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3079 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Choky Ice

2018.11.02 | 13:08

1
Good .
Докога

2018.11.02 | 13:48

2
За 10 години държавата е платила над ПОЛОВИН МИЛИАРД лева за охрана на Боко Тиквата и Цветанов! Докога ще търпим това!?
опорна то4ка

2018.11.02 | 13:53

3
Да се внушава:" Бойко е прост; 2. Бойко е мутра"!! Няма да се научите еейй
Чочо

2018.11.03 | 03:29

4
Тиквата закривена лайняна подлога!
Аман Чернев

2018.11.03 | 04:45

5
Не искам да обиждам никого или да ви плаша, но Бойко Борисов е огледало на нацията.

Добави коментар

Водещи новини