Румен Гечев: Управляващите не идват на работа

  • 02 ноември 2018 11:15

  • 1451
  • 6
Румен Гечев: Управляващите не идват на работа
©

„Днешният ден е много показателен – трагедия за управляващата коалиция, не могат да си съберат хората, хванали са се за гушите. Да си отиват“.

Това коментира народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев пред журналисти в парламента по повод провалилия се кворум в парламента. Той подчерта, че мнозинството в НС трябва да осигури кворум на заседанията. „Те не идват на работа, явно имат непреодолими жестоки противоречия вътре в коалицията, за което ние прeдупреждаваме отдавна“, допълни той.

Проф. Гечев заяви, че БСП е категорично против този начин на приемане на бюджета, който е скандален и неевропейски, защото другите страни от ЕС, от лятото обсъждат проектите си за бюджет. „А тук, в България, правителството онзи ден - на 29 октомври, с извънредно заседание в неделя, приема и внася бюджета в парламента, след което,  иска да претупа буквално за една седмица бюджет за 45 млрд. лв. и да прокара това, което е заложено в него, без да се вслуша в препоръките на опозицията“, каза още народният представител.

По неговите думи вчера сме били свидетели на нещо уникално – три комисии едновременно, за първи път в практиката на Европа, разглеждат бюджета на страната си за 2 часа и половина. „Това нормално ли е? Ние сме категорично против някои от промените, които те искат да правят и да товарят българските граждани и най-бедните слоеве с нови данъци“, допълни проф. Гечев.

Според него управляващите нарушават предизборните си обещания и собствената си управленска програма. „Те се кълняха, че няма да променят данъци. Вместо да променят данъците, които да са в полза на средната класа и по-бедните българи, те вдигат данъците на най-бедните“, коментира още той.

Депутатът от левицата обясни, че „БСП за България“ няма да влезе в зала, докато не понесе политическа отговорност човекът от правителството, който обиди най-беззащитните – майките на деца с увреждания. „Ако той не подаде оставка, трябва да подаде оставка Борисов и цялото правителство, защото очевидно не са за никъде“, категоричен е той. Проф. Гечев подчерта, че БСП не бойкотира нищо. „Внесли сме и алтернативен бюджет. На икономическа комисия, от БСП се изказахме, предложихме го и никой от партия ГЕРБ не се изказа – никой не каза на бялото черно. Слушаха послушно и накрая подкрепиха бюджет, който самите те се срамуват да защитят“, каза още проф. Румен Гечев. 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1451 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
bbb

2018.11.03 | 15:34

6
на тоя изрод бая народ е готов да му направи още един отвор в главата,загдето ги остави голи като пушки....
Умник Гюро

2018.11.03 | 00:46

5
Комунистически престъпник. Ти ще си един от първите с права лопата и два метра под земята!

2018.11.02 | 21:55

4
Не искам да ставам просяк, за да могат управляващите да станат милиардери!

2018.11.02 | 13:17

3
Тоя нахалник как има лице да обвинява.
Неграмотният професор е

2018.11.02 | 12:08

2
Комуноиден гъонсурат

2018.11.02 | 12:00

1
NAGLASTA NA - BSP- I - DPS - NIAMA GRANITSI : DAPUTATI KOITO NE RABOTIAT VAN OT PARLAMENTA VAN

Добави коментар

Водещи новини