Каракачанов: Не бива да ставаме заложници на една опозиция, която на всяка цена иска да се докопа до властта

  • 01 ноември 2018 13:40

  • 1253
  • 8
Каракачанов: Не бива да ставаме заложници на една опозиция, която на всяка цена иска да се докопа до властта
© Булфото (архив)

На 1 ноември, освен да се сещаме за онези велики български възрожденци, които събудиха искрата на българското Освобождение, би следвало да уважаваме и съвременните будители - интелектуалци, хора, които със своята дейност поддържат българското самосъзнание и достойнство. Това заяви в Плевен вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, който бе гост на официалното откриване на факултета по фармация при Медицинския университет в града.

Каракачанов допълни, че според него учителите са съвременни будители, които обаче с приетото законодателство почти нямали никакви права.

Вицепремиерът закоментира актуални политически теми. "Демонтаж на правителството - не го разбирам. Трябва да разграничим нещата. Това че ДАНС и Прокуратурата са си свършили работата и са заловили един висш чиновник, който прибирал рушвети, е едната страна на въпроса, но последвалата след това атака е чисто политическа", коментира вицепремиерът. По думите му опозицията се опитва да се възползва от ситуацията и "разни малки партийки и формацийки, които на последните избори са взели по 2-3 хиляди гласа и те искат да трупат авторитет".

"Най-вероятно те са изпълнители на политическа поръчка на тези, които искат да свалят правителството", смята Каракачанов.

Според него в една ситуация, когато има стабилност, ръст на доходите, икономически растеж, увеличение на БВП, не бива да ставаме заложници на една опозиция, която на всяка цена иска да се докопа до властта и на 3-4 партийки, стоящи извън парламента, за които не е важно как се развива държавата, а да съборят нещата, за да могат евентуално случайно да се промъкнат отново в парламента. На въпрос за корупционния скандал в агенцията той отговори, че според него вчера прокуратурата си е казала мнението по въпроса.

"Аз не случайно съвсем директно заявих, че в такова нещо ВМРО не е участвало и прокуратурата го потвърди", допълни Каракачанов. Той уточни, че наистина "изборът е бил погрешен и затова цялата строгост на закона трябва да се стовари върху него, ако обвиненията се докажат".

На въпрос за продължаващите протести на майките, той каза, че според него там има представители на разни политически партии - зелени, защото не искат втора кабинка на Банско, има партии, които на последните избори са останали извън парламента. Всички те излизат от името на майките и говорят, целта е ясна - да се дестабилизира управлението, е убеден вицепремиерът.

Днес Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Славчо Томов прерязаха трикольорната лента при официалното откриване на факултета по фармация. Той поздрави академичното ръководство и обеща да помага за разкриването на стоматологичен факултет.

Мая Йорданова
1253 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2018.11.01 | 20:40

8
"Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който е известен и като агент „ИВАН” на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия, продължава да награждава свои „колеги” от тоталитарния апарат на комунистическия режим.
След като преди няколко месеца той награди с почетен знак депутата от БСП Таско Ерменков, бивш кадрови служител на Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА, наскоро е удостоил с награден знак „За достойнство и чест” друг депутат на БСП в 44-то Народно събрание и агент на ДС Славчо Велков."

2018.11.01 | 15:41

2
Изкарайте и за Първанов,Станишев...За олигарсите на БСП...За членовете на изпълнителното им бюро...А бе що се правите на разсеяни? На два пъти "сменят модела" 1944 и 1989г. И двата пъти по техен модел и сценарий...Сега напъват за трета "смяна на модела"...Не му ли омръзна на тоя народ всеки път да го пращат да пасе????

2018.11.01 | 19:34

7
На 9 декември 1996 г. Бойко Борисов е регистриран в оперативния отчет на ЦСБОП, като информатор. Мотивът за вербовката е, че контактува с „оперативно интересни лица“. Според водещия офицер кандидатът Борисов има качества и перспективи за регистрация в по-горни категории секретен сътрудник. На жаргона на службите това означава, че Борисов е дал съгласие да бъде агент-информатор, заведено му е „картонче“ и в архивите се пазят негови донесения, подписани от водещия оперативен работник.

2018.11.01 | 19:18

5
Невероятно, но факт: Русенски циганин-водач на македонците!

2018.11.01 | 19:19

6
Нали е АГЕНТ "ИВАН"!

2018.11.01 | 17:51

4
krasimir doncev karakacanov grobarska podloga i novoizlupen evro pederas.
Иван

2018.11.01 | 16:43

3
Щом част от опозицията са и хората на Иво Прокопиев от „Демократична България“ и „Зелените“, всеки един нормален човек ще бъде против подобна „алтернатива“ за България! Прокопиев и ко да си изчакат редовните избори и тогава да видим дали ще минат дори и 3%!

2018.11.01 | 15:29

1
Красимир Дончев Каракачанов:
Категория сътрудник:
Агент.
Псевдоним:
„ИВАН”.
Структура:
Шесто управление на ДС, отдел 03 за „Борба с подривната дейност на противника по направление религия, ционизъм”.

Добави коментар

Водещи новини