Цветан Цветанов: Има много ясна изразена политическа воля за борба с корупцията

  • 31 октомври 2018 13:48

  • 1113
  • 11
Цветан Цветанов: Има много ясна изразена политическа воля за борба с корупцията
© Иван Йочев

Правителството показва ясна политическа воля за борба с корупцията. Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и всички, които са в коалиционното ни управление, са били винаги "за" това институциите да си свършат работата и там, където дефицит, проблем, съмнение за корупция, всички сигнали да бъдат проверени. Има много ясна изразена политическа воля. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пред журналисти по повод скандала в ДАБЧ и исканите оставки на вицепремирите Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

„Там, където има сигнали, където се извършват проверки и има събрани достатъчно доказателства, за да се пристъпи към реализация от компетентните органи, винаги сме толерирали подобен подход", категоричен бе Цветанов.

Той попита дали е политическо дезертьорство от проблема, когато един вицепремиер не осуетява и подкрепя институциите да си свършат работата.

По отношение на искането на ДПС за оставка на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, Цветанов заяви, че всяка една от парламентарните групи има право на своята политическа позиция.

По думите му кворумът е предизвикателство и съм убеден, че с дисциплиниращи мерки, ще можем да бъдем максимално консолидирани в мнозинството. „Убеден, че с дисциплиниращите мерки, които ще предприемем, ще можем да бъдем много по-консолидирани в парламентарните групи, които формират парламентарното мнозинство“.

„Знаете, че има форуми, които са свързани с двустранна основа, когато има посещение на председателя на парламента, винаги присъстват представители на групите за приятелство с дадената държава. Тук мога да кажа, че доста дълго време отсъства народният представител Снежана Дукова, на която ѝ пожелаваме всички от сърце да оздравее. Тя е с тежко заболяване и с тежки процедури. Няма как да я принудим да дойде тук. Смятам, че това няма да е човешко. Днес имаме един народен представител, на чиято съпруга е починал баща ѝ“, допълни още Цветанов.

По думите му има чисто човешки неща. „Предприели са този ход, правят го по този начин, надявам се, че все пак ангажимента, който имаме като народни представители, ще можем да приемем важните закони“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

На въпрос какви са дисциплинарните мерки, които ще се предприемат, Цветанов обясни, че няма да се освобождават депутати по лични причини.

„Разчитаме на коалиционните си партньори и на всички тези депутати, които възнамеряват да има парламентарен ден, за да се гледат важните закони и предстоящия бюджет, който предстои за гледане както в ресорните комисии, така и другата седмица ще имаме извънредно заседание, на което ще гледаме бюджета и ще започнем да говорим по същество по всички тези параметри, които са свързани във финансово изражение за Бюджет 2019 г.“, заяви още Цветанов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1113 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Тоя е седесар-корупционер

2018.10.31 | 17:59

11
Цветанов подлушваше политическите си опоненти, защитаваше седесарските мафиоти като министър на МВР, имуществото му не съответства на доходите му,
Антон Тодоров

2018.10.31 | 17:34

10
Аз съм гъз.
Въййй

2018.10.31 | 16:13

9
Тоя явно е на нещо силно,защо като ги дават по високите етажи какво става никой нищо не прави??? Борели се те ама с какво не е ясно. И те не си вярват ама нали трябва да говорят нещо ,че много свободно време имат. То за тва сме на последните места в ЕС ,корупция та се пръска,свобода на словото нулево,абе куче влачи диря няма. Бокова държава
ЦВИНОКИО

2018.10.31 | 16:01

8
изби всички свидетели и вещи лица по неговите дела.Сега щял да бори корупцията.
До край исчистете мафият (ДС,ДпС)/БСП

2018.10.31 | 16:00

7
МАМИЦАТА ВИ МРЪСНА БЕСЕПАРСКА А КОЛКО ДЕЦА УНИЩОЖИХТЕ СЪДБИТЕ НА МНОГО ДЕЦА СЛЕД КАТО ОТКРАДОХТЕ НА ХОРАТА ХЛЯБА СЯ ПРОТЕСТИРАТЕ УЖАСНО БИЛО А НА НАС НЕНИ ЛИ Е УЖАСНО КАТО ЗАБОГАТЕВАТЕ НА БЕДНИТЕ И ТРУДЕЩИ СЕ БЪЛГАРИ НА ГЪРБОВЕТЕ.БСП ВИ ПОЗВОЛИ ДА ПРИВАТИЗИРАТЕ(ОТКРАДЕТЕ)БЪЛГАРИЯ.И СЕГА ОРГАНИЗИРАТЕ ПРОТЕСТИ ПЛАТЕНИ ОТ БСП/ДПС/СЛАВИ ТРИФОНКАТА ЩОТО ЗАПОЧНАХА ДА ВИ АРЕСТУВАТ И ЗАТВАРЯТ И ЩЕ СТИГНАТ ДО ГЛАВАТАРИТЕ ДОГАН,КУРНЕЛИЯ,ГОЦЕТО,И МНОГО ДР.ЗНАИНИ И НЕЗНАИНИ БСП КРАДЦИ.
АЗ БЕНЧО ,МИТКО ОЧИЧКИТЕ,АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ И НАРКОТИЦИ,КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ ОТ БСП,БСП БАНЕВИ И ТАРТОРА НА БСП/ДПС ПРОКОПИЕВ ,ОРЕШАРСКИ И ВСИЧКИ ДРУГИ МАФИОТИ СИ ИСКАМЕ ПАРИТЕ ОТ ЧЕРНИТЕ КАСИ НА БСП ОТКРАДЕНИ ОТ КТБ КУРНЕЛИО ТИ НИ ИЗЛЪГА ДАИ СИ НИ ОТКРАДЕНОТО ГАДИНО НА САТАНАТА
Със откредените пари КОЙТО ЩЕ СЪБЕРЕМ от БСП ще бъдат ПОВИШЕНИ ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА И ЗА ПЕНСИ ЩЕ ИМА МНОГО СТЕ ОТКРАЛИ ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ КУФАРИ ЩЕ СЪБЕРЕМ и ще бъде.построен нов затвор за техноипексовата госпожа и всички МАФИОТИ от БСП

2018.10.31 | 15:43

6
Що е така, човекоподобни Цветанов, защо си още на свобода?
Цоко шестоапартаментника

2018.10.31 | 14:41

5
Малко съм нагъл, но вече трябва да сте свикнали. Все пак това съм аз- "Х_еглавия шестоапартаментник".
бай Хой

2018.10.31 | 14:38

4
Нямало кворум, как да има като всички следват моя пример. Колко пъти сте ме видяли в парламента, когато е трябвало да присъствам и да давам отговори по време на парламентарен контрол?
Blur

2018.10.31 | 14:36

3
Цецко, ми то с теб трябваше да почнат.

2018.10.31 | 14:17

2
Този къв мошенник е, направиха няколко акций и говори от тяхно име

Добави коментар

Водещи новини