ДПС: Акцията в ДАБЧ няма да отклони вниманието от искането за оставка на Валери Симеонов (видео)

  • 31 октомври 2018 11:42

  • 1100
  • 4
ДПС: Акцията в ДАБЧ няма да отклони вниманието от искането за оставка на Валери Симеонов (видео)
© Булфото (архив)

Акцията в ДАБЧ, а и какъвто и друг скандал да се разгори в следващите дни, няма да отклонят вниманието на обществото от това, което каза преди 2 седмици Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, както и от искането за оставката му.

Това обяви на брифинг в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно. "В следствие на акцията на специализираната прокуратура и на КПКОНПИ в ДАБЧ, както и полемиките, които тази акция предизвика, ние инициирахме нарочна анкетна комисия за агенцията. Събрахме подписите на всички парламентарни групи с изключение на БСП. Все още към днешна дата тази анкетна комисия не е създадена. Защо не е създадена трябва да питате управляващите, начело с ГЕРБ, които имат инициативата и водят дейността на Народното събрание. Надявам се, ако има виновни лица, те да понесат своята отговорност. ДПС винаги е била за цялата истина и ако има подобни практики, те да бъдат разкрити“, каза още Казак.

"Отговорността за случилото се в ДАБЧ носят управляващите. Кои управляващи? Нека да обърнем внимание кой в Министерски съвет, кой в правителството, където принадлежи ДАБЧ, носи персонална отговорност и в чий ресор е тази агенция. Това е вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Ние продължаваме да искаме оставката му“, допълни Казак.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1100 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.10.31 | 11:54

1
Още един "патриот" в действие.
Българин

2018.10.31 | 11:58

2
Видно от написаното, тези протести са акция на ДПС и най-вероятно там са замесенени вечните им другари от БСП. Жалко, че се използват хората за политически цели. ДПС е пария на етническа основа и трябва да се държи далече от управлението на България. ДПС е партия, която обслужва интересите на Турция и е жалко, че хората които протестират се оказаха политически инструменти.
Дядо Йоцо

2018.10.31 | 13:17

3
Говорих със Симеонов и той даде уклончив отговор. Каза да ходят на майната си.
Ана

2018.11.01 | 12:16

4
Доста дълго депесарите останаха на сухо и сега им се привижда властта,която е сладка работа.Да се сетят как покриха Хр.Бисеров и да си затварят устата!!

Добави коментар

Водещи новини