Мария Габриел: Цифровизацията обгръща цялата ни икономика и общество (видео)

29 октомври 2018 10:45

Мария Габриел: Цифровизацията обгръща цялата ни икономика и общество (видео)
© Novini.bg
551 0

Благодаря на Йорданка Фандъкова, че следва пулса на това, което интересува хората и ясно очертава проблемите им. С удоволствие откривам тази дискусия. Това заяви еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел по време на кръгла маса: „Технологии и цифров единен пазар: възможности и предизвикателства“, предаде репортер на Novini.bg.

"Цифровизацията вече е част от ежедневието ни. Тя е част от това как възприемаме и подаваме информация. Тя и символ на нещо позитивно и влиянието на новите технологии върху обществото. Между 1995-2015 г. стойността на сектора за цифровата икономиката е нараснал с 3.5 пъти. Днес ясно ще откроим функциите на цифровизацията, как се приема и доставя всеки един продукт", каза още еврокомисарят. 

"Цифровите умения ще бъдат сред водещите теми в обществото. Цифровизацията обгръща цялата ни икономика и общество. Човекът трябва да е в центъра на цифровизацията. За това и се боря - в центъра на цифровата трансформация да останем ние. Човекът е този, който в началото и края на процеса ще даде гаранция. Подходът на ЕС в цифровизацията е основан на ценности – неприкосновеността на личните данни, отворена търговия, недискриминация, достойнство. Именно затова ЕС създаде най-високия стандарт в защита на личните данни", категорична бе Габриел. 

"В рамките на 1 година, трафикът на данни е нараснал 5 пъти, след като роумингът падна", завърши Мария Габриел. 

Радина Лазарова
551 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини