Екатерина Захариева: Няма данни за българи на борда на индонезийския самолет

  • 29 октомври 2018 08:12

  • 818
  • 0
Екатерина Захариева: Няма данни за българи на борда на индонезийския самолет
©

До момента нямаме информация за българи на борда на индонезийския самолет. Голяма трагедия. Няма оцелели на борда и слава Богу няма данни за загинали българи.

Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. "Няма турболенция в управлението. Ние изпълняваме нашите ангажименти. Виждате и Бюджет 2019. Там се пказва наглед реалната политика. Няма как голямата коалиция да не страда от ставащото в малката коалиция. Аз работя с Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и знам, че понякога езикът му е по-остър. Вярвам, че той се извини искрено. Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 не трябваше да казва тези думи. Той обясни, че не имал това предвид. На всички беше ясно, че Законът за хората с увреждания трябваше да бъде приет. Тези майки и хора имаха нужда от промяна. Мисля, че ще изкараме 4 години пълен мандат, но не трябва да си създаваме сами проблеми", разкри Захариева.

"Всички искахме нашите правоохранителни органи да си вършат работата. Сега, когато започнаха проверки, започваме да говорим и питаме защо се правят сега тези акции. В системата работят много бразовани хора и не мисля, че срещу някой ще бъде повдигнато обвинение, след изтичането на срока на давност", коментира вицепремиерът последните акции на прокуратурата срещу семейство Баневи и повдигането на обвинение на Иво Прокопиев за пране на пари.

"Нормално е бизнесът да изказва определени недоволства от Бюджет 2019. Най-големият проблем е липсата на работна ръка. За това трябва да работим заедно. Мерките включват обучение и квалификация на безработни, наемане на чужди работници. Много наши съфраждани изявяват желание да се върнат в България, но искат информация. Това са аспектите, върху които трябва да работим с бизнеса", каза още Захариева.

"България няма да се откаже от нищо в историята си заради Македония. Историята трябва да ни бъде учител за грешките в миналото. Много е важно договорът между Македония и Гърция да не остане само на хартия", каза външният министър по темата за името на Македония.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини