Бойко Борисов: Изпълнили сме в пълен обем ангажиментите си към майките на деца с увреждания (видео)

  • 26 октомври 2018 12:31

  • 3100
  • 6
Бойко Борисов: Изпълнили сме в пълен обем ангажиментите си към майките на деца с увреждания (видео)
© Getty Images/Guliver

Изпълнили сме в пълен обем ангажиментите си към майките на деца с увреждания, в пъти повече отколкото през управление на БСП. Това каза пред журналисти на полигона „Ново село“ край Сливен премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„В парламента приеха първия закон, върви вторият за хората с увреждания. Видяхте в бюджета – 150 млн. повече. Което сме поели като ангажимент, в срок се прави.

Вчера в МС в ресорите направихме промени. Между първо и второ четене ще се предложи социалният министър отново да си отговаря. Искахме миналата сряда, когато приемахме и нямаше още този скандал, да е по-високо нивото, да се върши повече работа. Мисля, че и сега всички трябва да са спокойни“, коментира Борисов.

Във връзка с протестите срещу вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, премиерът заяви, че в рамките на демокрацията не може да каже на никой да не протестира. „Това, което поехме като ангажимент в МС и парламента е изпълнено в пълен обем в пъти повече, отколкото по време на управление на БСП. Толкова мога да кажа на тези хора“, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"За първи път на обучението участват всичките държави, които трябва да участват - САЩ и 9 балкански държави. Благодаря на колегите от Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина, Румъния. Разбира се, и на САЩ, които летяха с тяхна техника. Мисля, че е едно добро учение. Поздравявам всички момчета, ръководството, мисля, че останахме доволни от начина, по който са тренирани и най-важното е, че нямаме никакви произшествия при такива учения". Това премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на учебния полигон "Ново село", където наблюдава демонстрации на военното учение „Thracian Sword – 2018 .

"Подготвя се промяна в закона, така че силите да имат единно командване, да увеличим щата, така и така се дават толкова пари за въоръжаване и заплата, да им вземем допълнителна техника, министърът ще направи списък", добави той.

"България води една балансирана политика - на мир, на сътрудничество на Балканите", подчерта премиерът на България.

Той припомни, че е бил поел ангажимент за казармата в Црънча. „Но какво проектираха, какво направиха, накрая върнаха парите в бюджета. Продължава да си стои и новото формирование, ако стане бързо, парите директно ще ги дадем на тях да си го проектират и да си направят една казарма, каквато сме обещали. Сиреч, изпълнили сме си обещанието, но казарма няма. Това искам да се поправи“, заяви премиерът. Попитан дали това ще се случи до края на годината, той отговори: „Когато се случи. Парламентът има думата. Ще има съвет при отбрана при Каракачанов. Аз съм дал своето съгласие. Отделихме пари, дадохме ги с Горанов и след това целево се прибраха в бюджета, защото не ги изразходват“.

По-рано премиерът Борисов прие почетния строй.

В „Thracian Sword – 2018“ участват до 200 военнослужещи от формирования на Силите за специални операции на страните-членки на инициативата B-9 от Югоизточна Европа, с подкрепата на авиация на Въоръжените сили на САЩ.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3100 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
м,..,АРИн4o

2018.10.26 | 13:12

1
ЛЪЖЕЦ СИ -в 1000 пъти повече. Тово твоето *в пъти повече *-е все едно казваш на народа *ПАК ВИ ИЗЛЪГАХ-БАЛАМУРНИЦИ.*-Б Х -ТИ СИ НАЙ ГОЛЕМИЯ МАНИПУЛАТОР В СВЕТА-само се чудя още колко да те търпи българския народ.

2018.10.26 | 15:11

6
То вече няма народ . Това е не грамотна , лесно маниполируема маса - лош матерял , както казва "Господ Боко"
БСП

2018.10.26 | 15:06

5
Само герб и Валери Симеонов!
САЙТА НА ШИШИ

2018.10.26 | 14:39

4
ВИ МАНИПУЛИРА. ТРОЛОВЕТЕ ИМ ПИШАТ ЗА ЧЕРВЕНИ,СИНИ ,ЗЕЛЕНИ -ВСЪЩНОСТ ИМА САМО КРАДЦИ и НОРМАЛНИ БЕДНИ РАБОТЕЩИ БЪЛГАРИ,КОЙТО СТАВАТ ВСЕ ПО МАЛКО.
Боби

2018.10.26 | 13:19

3
Какво си дал какво си направил за тая страна
превънахме се в най бедната и най коромпираната при твоето управление
със най лошите пътища в европа.
БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2018.10.26 | 13:12

2
ИСТИНСКИ ИСКРЕН И ЧЕСТЕН Е ГЕНЕРАЛ ПРЕМИЕРА БОРИСОВ С ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ ПОСТАВИ ВСЕКИ НА МЯСТОТО МУ.САМО ДА НЕ МУ СЕ КАЧВАТ НА ГЛАВАТА С БСП ЛУЖИТЕ И ЛИГАВЕЖКИТЕ ЧЕ АКО МУ ПИСНЕ ЩЕ СЛОЖИ ШЛИФЕРА И ЩЕ ГО ХВАНАТ ЗА ШЛИФЕРА ХАХА.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини