СДС са против създаването на Медицински надзор

  • 24 октомври 2018 11:46

  • 546
  • 3
СДС са против създаването на Медицински надзор
© Pixabay

Категорично против идеята за създаване на Медицински надзор като свръхцентрализирана структура се обявиха от Съюза на демократичните сили. Според тях обяснението за повишаване на контрола и качеството на медицинските дейности е "благовиден предлог", информират от партия Съюз на демократичните сили (СДС).

Прекалената централизация и свръхрегулациите създават единствено предпоставки за административен произвол, категорични са от СДС. Според тях и сега има достатъчно контролни органи, които имат законови правомощия за надзор в здравната система.

От партията смятат, че структурните промени, създаването на магаагенция за медицински надзор е възможност от управляващата партия ГЕРБ и здравният министър Кирил Анананиев да допуснат поредната грешка в здравеопазването. Сините призовават да бъде ускорено приемането на Здравната карта и електронното здравно досие.

Те предлагат министърът и екипа му да се вслушат в експертизата на съсловните организации и партиите. В същото време от СДС призовават БСП да спре с лицемерните заигравания със страховете на хората.

Последвайте канала на

Нора Виткова
546 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.10.24 | 13:50

3
СДС? Кво беше това? Не беше ли шайка негодници и крадци, които в престъпно съдружие с БСП и ДПС съсипаха родината? Не измислиха ли те бандитската приватизация и ликвидация на селското стопанство? Не беше ли техен "Господин 10%? Не са ли най-верният съюзник на комунистите, подпомагайки ги да се доберат до властта? Къде са сега? Май на боклука - където им е мястото.
Запознат

2018.10.24 | 12:53

2
Тия някой да ги е питал? :)
Радка Бездънната

2018.10.24 | 12:06

1
Я ги избройте поименно тези " политици " ?

Добави коментар

Водещи новини