Пловдив и Одрин ще си сътрудничат

  • 23 октомври 2018 14:21

  • 750
  • 0
Пловдив и Одрин ще си сътрудничат
© Pixabay

Меморандум за сътрудничество подписаха в Областна администрация - Пловдив областните управители на Пловдив Здравко Димитров и на турската област Одрин Гюнай Йоздемир.

Това споразумение е в унисон с международните споразумения и законодателствата на двете държави. Подписаните двустранни споразумения са за сътрудничество в сферата на икономиката, образованието и културата между област Пловдив и област Одрин, каза Гюнай Йоздемир.

На срещата е обсъдена и темата за незаконната миграция и е констатирано задоволство от доброто сътрудничество между двете държави в тази сфера, добави областният управител на Пловдив Здравко Димитров.

Той поясни, че предстоят още срещи: в сферата на икономиката и бизнеса между Тракия икономическа зона и Турската търговско промишлена камара, както и между висши учебни заведения от двете страни в Одрин за обмяна на опит, студенти и преподаватели.

Днес се подписва и договор за побратимяване на СУ "Братя Миладинови" в Пловдив и едно основно училище в Одрин. Най-бързо се градят мостове между два народа, две религии и общности, именно в сферата на културата, образованието и икономиката, заключи Здравко Димитров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
750 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини