Лиляна Павлова обсъди с Виктор Негреску ключови теми от дневния ред на ЕС

  • 19 октомври 2018 15:23

  • 491
  • 2
Лиляна Павлова обсъди с Виктор Негреску ключови теми от дневния ред на ЕС
©

Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена се срещна днес с министъра по европейски въпроси на Румъния Виктор Негреску.

„Имахме възможността да обсъдим ключови въпроси от дневния ред на Европа, които са приоритетни за двете страни – като преговорите по предложението за бюджет на ЕС след 2020 г. и миграцията, както и европейската перспектива на страните от Западните Балкани“, посочи министър Павлова. По време на разговорите тя и министър Негреску споделиха общото мнение, че предвид преговорите по следващата финансова рамка, сега е правилният момент да се повдигне повече въпросът за развитието на Дунавската стратегия, за да може да има повече инвестиции в региона. „По отношение на преговорите по Многогодишната финансова рамка ще продължим да работим конструктивно с цел постигане на качествено и своевременно споразумение, за да не се допусне забавяне на следващия програмен период“, заяви министър Павлова.

Темата за Западните Балкани ще продължи да бъде приоритетна и Румънското председателство ще работи за надграждане на постигнатия от България напредък. В тази връзка в своята програма съседите ни ще заложат и засилено сътрудничество със страните от Източното партньорство, бе подчертано от двамата министри по време на срещата им в София днес.

„В момента протича последната активна фаза от подготовката на Румъния да поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС от 1 януари 2019 г. В тази връзка обсъдихме и конкретни аспекти от опита на България при подготовката и провеждането на председателството“, каза още министър Павлова.

Министър Негреску е в България за участие в последното събитие от календара на Българското председателство - Седмият годишен форум на Стратегията на ЕС за Дунавския регион.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
491 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Свинята Пиги

2018.10.20 | 00:42

2
Сестро Лили , вместо да ходим по нерези , ти ми се развяваш с мамалигар.
Хахаха

2018.10.19 | 15:50

1
Това прасе го гласят за евродепутат. Пореден срам за България.

Добави коментар

Водещи новини