Каракачанов ще открие международното състезание „Commando Challenge - 2018“

  • 19 октомври 2018 07:18

  • 877
  • 1
Каракачанов ще открие международното състезание „Commando Challenge - 2018“
© Булфото (архив)

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще открие международното състезание „Commando Challenge - 2018“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

То се организира по инициатива на бивши военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили и СОБТ съвместно с международните центрове за специална подготовка „Алфа-Метал“. 

Отбори от Специалните сили, МВР и НСО ще преодоляват една от най-тежките тактически полоси с препятствия, ще стрелят с автомат АК-47 и карабина М-4, ще оказват първа долекарска помощ на пострадали и ще пренасят ранени по определен маршрут. През втория ден, 20 октомври, ще се включат и отбори от цивилни граждани. 

Тази година състезанието е посветено на петимата български военнослужещи, загинали преди 15 години при атентата срещу база „Индия“ в Кербала, Ирак.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
877 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.19 | 08:09

1
По скоро съм прост , имам комплекси , и това е причината да се представям за умник. Ако се сбъдне мечтата ми да ме приемат в редиците на БСП ще съм много щастлив.

Добави коментар

Водещи новини