Председателят на Комисията по отбрана в Камарата на представителите на Румъния се срещна с Каракачанов

  • 18 октомври 2018 12:48

  • 747
  • 0
Председателят на Комисията по отбрана в Камарата на представителите на Румъния се срещна с Каракачанов
© Народно събрание

Председателят на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите на Румъния Дорел Къпрар се срещна с министъра на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Дорел Къпрар е на официално посещение в България по покана на председателя на българската Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа

По време на срещата бяха обсъдени двустранните отношения между Румъния и България в сектор отбрана, като Къпрар даде висока оценка за сътрудничеството между министрите на двете страни.

Обсъдена беше и модернизацията на военните сили на двете държави, както и възможностите за съвместни обучения. Отбелязано бе, че Румъния вече е постигнала ангажимента към НАТО за отделяне на два процента от БВП за сектор отбрана. 

В рамките на разговора бяха дискутирани възможности за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни и разрастване на участието им в съвместни инициативи на ЕС във формата ПЕСКО. 

В срещата участваха ген. Константин Попов, председтал на Комисията по отбрана, Илия Налбантов, началник на кабинета на министъра на отбраната, румънските депутати Александру Йоан Андрей и Влад Бонтеа, посланикът на Румъния Н. Пр. Йон Галеа и консулът на Румъния Флориан Даниел Мъзилу. 
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
747 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини