Цветанов: България и Румъния са несправедливо третирани по отношение на Шенген (видео+снимки)

  • 18 октомври 2018 12:12

  • 1498
  • 2
Цветанов: България и Румъния са несправедливо третирани по отношение на Шенген (видео+снимки)
© Фейсбук/ Цветан Цветанов

В рамките на една година имахме възможност да проведем съвместни изнесени заседания в Русе и в Букурещ. Това даде възможност за надграждане на парламентарното взаимодействие между двете държави, каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа след среща с румънска парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Камарата на депутатите на румънския парламент Дорел Къпрар, предаде репортер на Novini.bg

От януари 2019 година румънските ни колеги поемат председателството на Европейския съюз и за нас е изключително важно, че това, което успяхме да реализираме през българското председателство, продължава през австрийското председателство,  ще продължи и през румънското председателство – темата за Западните Балкани, заяви Цветанов.

Към момента има несправедливост по отношение на България и Румъния за присъединяване към Шенгенското пространство, важна е взаимната подкрепа, посочи председателят на вътрешната комисия.

Румъния вече изпълнява своя ангажимент към НАТО с 2% от БВП и изпреварва България в изпълняване на ангажиментите си за модернизация на румънската армия, добави той.

Институционалното взаимодействие между българския и румънския парламент на тема "Сигурност" вече е надградено в истинско приятелство между членовете на двете комисии. Това показва, че интересите на сигурността в региона са много по-важни от политическите пристрастия, посочи още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Нашите взаимоотношения на приятелство и добро сътрудничество са един истински пример за държавите от региона и от Европейския съюз. Румъния и България осъщестявват множество съвместни проекти в областта на отбраната и сигурността, заяви Дорел Къпрар.

И двете държави желаем да се присъединим към Шенген, защото изпълнихме и продължаваме да изпълняваме задълженията си към Европейския съюз. Убеден съм, че приятелските отношения между румънските и българските парламентаристи са изключително важни за двете държави. За да се развиват и двете държави, проектите, които двете комисии реализират, ще бъдат доведени до успешен край. Проблемите ни са сходни, заплахите са сходни и ако издигнем единен глас пред силните в Европейския съюз, бихме могли да постигнем много повече. Комисиите по вътрешен ред и сигурност вървим по една права линия, за да постигнем целите, които сме си поставили, каза още Къпрар.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1498 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.18 | 12:43

2
Другарят Фатмак Радев е призован като лакей при английската кралица. Ще му заповядат да ограби българските имоти-палати и да ги предаде на Симеон Сакскобургота. Долен комунист и антибългарин.
Умник Гюро

2018.10.18 | 12:19

1
Терористите от БКП/БСП: извън закона!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини