Ангел Джамбазки: Европа трябва да бъде променена в посока, която да защити нашия национален интерес (видео)

  • 17 октомври 2018 18:11

  • 2302
  • 0
Ангел Джамбазки: Европа трябва да бъде променена в посока, която да защити нашия национален интерес (видео)
© Булфото (архив)

Определям своята политическа организация като родолюбива, патриотична и националистическа. Консерватизмът е част от това да бъдеш националист, патриот и консерватор. Това означава да пазиш своите традици, култура, да пазиш начина, по който са живели твоите предци и общество. Това за мен е изражението на консервативното. Това каза в интервю за Novini.bg евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки преди участието си в кръгла маса на тема "Европа на отечествата?"

За мен много по-важно е да провеждаме националната политическа кауза и политическа линия. Размишлявайки по този начин, консерватизмът е по-скоро инструмент за постигане на тези цели, добави Джамбазки.

Много хора и днес, и утре ще се наричат консерватори, либерали, демократи, но да си сложиш един етикет, не значи, че си такъв, това се доказва. Затова трябва да имаш биография, трябва да си постигнал нещо. Аз се старая в моята политическа активност да защитавам интересите на хората, които вярвам, че представлявам – това е обикновеният български гражданин. Дали някой ще го нарече консерватизъм или нещо друго, за мен няма значение. За мен има значение да има успех защитата на българския национален интерес в Европейския съюз, да има защита и запазване на нашите национални традиции. Това са важните неща за мен и мисля, че ще ги постигнем, подчерта евродепутатът.

По думите му в българското общество се възражда идейният спор. 20 години българските граждани бяха незаинтересовани от политиката, вече започват да се интересуват и да бъдат активни – това е важното, заяви Джамбазки.

Той посочи, че не харесва Европейския съюз в сегашния му вид. Европа трябва да бъде променена в посока, която да защити нашия национален интерес. В момента имате една Европа, в която е г-н Юнкер и неговият ишиас, и хора, които не са избрани от никого, имате и другата група от хора, на които аз симпатизирам и които казват – ние трябва да преучредим този съюз и да го пренаредим по начин, по който защитава интересите на обикновените граждани, каза още Ангел Джамбазки.

По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков

Последвайте канала на

Novini.bg
2302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини