Румен Радев заминава на посещение във Великобритания по покана на кралица Елизабет II

  • 17 октомври 2018 06:21

  • 1953
  • 5
Румен Радев заминава на посещение във Великобритания по покана на кралица Елизабет II
© Булфото

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде на работно посещение във Великобритания от 17 до 19 октомври по покана на Нейно Величество кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и.

Държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена.

Днес президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще посети щаба на Съюзното военноморско командване на НАТО-MARCOM в Нортууд, в което се планират и контролират всички морски дейности на Алианса. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще проведе среща с командира на MARCOM вицеадмирал Клайв Джонстън. Очаква се двамата да обсъдят съвместните операции и учения, в които България участва, както и сътрудничеството на Военноморските сили на България в рамките на НАТО.

По-късно президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се срещне с наши сънародници, живеещи във Великобритания.

На 18 октомври българският държавен глава ще има аудиенция при Нейно Величество кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и. По-късно през деня президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще изнесе лекция на тема "Предизвикателства за сигурността пред Европа" в "Оксфорд Юниън" - най-голямата общност за дебати на Университета в Оксфорд, основана през 1823 година. Държавният глава ще разговаря и с български студенти, които следват във Великобритания, и с членове на Комитета на "Оксфорд Юниън".

В рамките на визитата си във Великобритания на 19 октомври президентът и българската делегация ще посетят Уестминстърското абатство в Лондон.

По време на посещението във Великобритания съпругата на държавния глава Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена ще се срещне с учители, преподаващи в българските училища във Великобритания.

Последвайте канала на

БТА
1953 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
леле мале

2018.10.17 | 09:01

5
голям срам ще е
Умник Гюро

2018.10.17 | 08:53

4
За бедните българи, които не знаят какво прави Фатмака при Кралицата на Великобритания: тя просто ще заповяда на Фатмака да съдействува за връщане на имотите на Симеон Сакскобургота. Кралицата е негова леля и няма намерение да се раздели с имотите си в България. Анатема.

2018.10.17 | 08:41

3
Хайде на екскурзийкааааааааааа ура, ура
Нейтън Ротшилд

2018.10.17 | 07:39

1
Добре ще е да му обяснят на селяндура от село Славяново, че: Кралицата не бива да се гледа в очите, че не може да я докосва по никакъв начин... и че ще трябва да и коленичи в знак на почит. В Кремъл надали са му обяснили как се говори с владетелите на света.
категорично против Популиста

2018.10.17 | 08:19

2
И сервитьорката да е задължително с капела - това по протокол .

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини