Порожанов с важна информация за малките мандри и кланиците

  • 13 октомври 2018 14:21

  • 2542
  • 0
Порожанов с важна информация за малките мандри и кланиците
© Пресцентър МЗХГ

До дни ще изпратим за нотификация в ЕК държавна помощ за малки мандри и кланици с поемане на 50% от разходите.

Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в при откриването на изложението “Фермер ЕКСПО” в гр. Раковски, съобщиха от пресцентъра на МЗХГ.

След това се очаква до около 2 месеца схемата да започне да функционира и да бъдат изготвени провилата за участие в нея. Целта е да се подпомогнат малки и средни фермери и организации на производителите да преработват и реализират сами продукцията си.

Министърът припомни, че в новия европейски бюджет след 2020 г. за българските земеделци няма да има намаление.

“Подобни животновъдни изложения като това в Раковски са обречени на успех при съчетанието на животни с традиционните храни и прекрасното вино от Пловдивския регион. Министерството винаги ще подпомага подобни събития”, заяви още министър Порожанов.

В откриването на изложението участваха и еврокомисарят  по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и евродепутатът Владимир Уручев.

В програмата му е предвидена и конференция за новите технологии в животновъдството.

“Това е симбиоза и превъплъщение на традиции и поглед към бъдещето. Новите технологии не са в противоречие с традиционните отрасли като земеделието“, каза Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини