БСП внесе сигнал до главния прокурор с цел спиране на концесията на Летище София (видео)

  • 10 октомври 2018 11:04

  • 4016
  • 3
БСП внесе сигнал до главния прокурор с цел спиране на концесията на Летище София (видео)
©

БСП внесе сигнал до главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в за спирането на концесията на Летище София. Според тях това се прави в нарушение на закона. Депутатът от БСП Елена Йончева припомни, че според чл. 24 от Закона за концесиите не се допуска концесия, при опасност за националната сифурност на страната, предаде репортер на Novini.bg.

"Има противоречие със Закона за концесиите". Това каза Филип Попов. "Летище София е 100% държавна собственост. Освен това миналата година са минали 6,5 млн. пътници, то е на печалба, а се отдава на концесия. В конкретния случай то не се продава, а подарява", подчерта той.

„По отношение на летище София от 2009 година е записано, че то е обект от национална сигурност. То е най-голямото в България, то е многоцелево. Издадени са редица лицензи и е част от критичната инфраструктура“, аргументира се Попов.

Върховенството на закона в една правова държава трябва да се спазва, заявиха от БСП.

„Миналата година концесията беше спряна от служебното правителстелство, защото имаше опасениям, че е застрашен а националната сигурност на страната. Имаме законовото и морелното право да искаме спирането на тази концесия“, припомни Елена Йончева.

Очакваме българската прокуратура да си свърши работата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4016 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БСП ВИЗИЯ ЗА ОБИРА НА БЪЛГАРИЯ

2018.10.10 | 13:58

3
К.У.Р.В.А.Т.А НА СТАНИШЕВ СЛЕД ТОВА НА РУМЕН РАДЕВ И ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ КТБ ПАК СЕ ИЗМЪКНА ОТ ЗМИСКАТА СИ ДУПКА ДА БРАШТОЛЕВИ ГЛУПОСТИ И ДА РАЗЕДИНЯВАТ НАРОДА ОСВЕН СЪРАХ И УЖАС НИЩО ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА ОЧАКВАМЕ ОТ БСП/ДПС
Умник Гюро

2018.10.10 | 12:15

2
Българският народ трябва незабавно да се отърве от терористичната партия БКП/БСП. Тази терористична антибългарска организация продължава и днес войната срещу независима България. Тази терористична клика е финансирана директно от руско-болшевишките тайни служби, както и от еврейско-масонските банки на Ротшилд, Варбург, Шиф, Сорос, Рокфелер. Комунистите извън закона - сега!
дедо

2018.10.10 | 12:08

1
предлагам шашавата кокошка Курнела и Ленчето вълчицата да внесат вот на недоверие към правителството. и само не казвайте, че тая седмица няма да има вот - излагате здравите болшевишки принципи

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини