Бисер Петков: Има постигнати взаимноприемливи решения относно Закона за хората с увреждания

  • 06 октомври 2018 13:39

  • 2566
  • 7
Бисер Петков: Има постигнати взаимноприемливи решения относно Закона за хората с увреждания
© Булфото/Архив

Според министъра на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  има постигнати взаимноприемливи решения относно Закона за хората с увреждания.

По думите му консенсусът е постигнат на среща вчера до късно вечерта в социалното министерство с участието на омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и нейния екип, представители на национално представителните организации, представители на Министерството на финансите.

"В продължение на няколко часа обсъждахме въпросите, които породиха несъгласие в последния проект, който беше разглеждан в началото на седмицата. Мисля, че постигнахме взаимноприемливи решения и продължаваме процедурата следващата седмица със стремеж възможно най-скоро законопроектът да бъде одобрен от Министерския съвет и да постъпи в Народното събрание", заяви пред журналисти в Ловеч министър Петков.

По думите му 150 милиона лева допълнително за политиките за хора с увреждания са предвидени в централния бюджет за следващата година. "Това е огромен допълнителен ресурс, като основното, което ще ангажира голяма част от него, е увеличената значително финансова подкрепа за хората с увреждания, която е регламентирана в проект на закона, особено за тези, които не могат да работят поради тежките увреждания, които имат. Те ще получават подкрепа в рамките на линията на бедността.

Предвидено е тази месечна финансова подкрепа да бъде 57 процента плюс социалната инвалидна пенсия", заяви министърът и добави, че това са около 600 хиляди, които ще получават по-висока финансова подкрепа, а някои - и за първи път.

БТА
2566 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
дядо Мъдьо

2018.10.09 | 19:56

7
Прав си бате Умник Гюро ! Но за да стане това , ни трябва чистката на Генерал Пиночет в Чили , и тогава България ще изпревари Европа , която ние я опазихме от Исляма !
7627

2018.10.07 | 17:31

6
плешив масурбант

2018.10.06 | 14:29

5
2019г белким изберем някой цар да построи нови каруцоалеи по български стандарт от 681г.
Умник Гюро

2018.10.06 | 13:57

2
За тези, които не вярват за първата световна азбука, глаголицата, моля да напишат в Гугъл "археологически находки в Караново, Градешница, Дуранкулак, Езерово, Ситово, Магурата" и т. н. Там ще видят, че древните ни арийски предци са използвали същите глаголически-български букви, които и ние използваме днес! Няма по-стара писменост в света. Тази в Месопотамия и Шумер е с 3000 години по-млада и няй-вероятно нашите предци са я създали там при миграционни процеси. Хайде, да сте живи и здрави! Поздрави от Бай ви Гюро!

2018.10.06 | 14:15

4
ние сме баш кът маймуните пиеме ядеме и сереме нищо градивно нямаме

2018.10.06 | 14:12

3
Ние сме държава от 681г. пък 1 магистрала нямаме :D Виж другите народи строят мегаполиси Ние си оставаме каруцари
Умник Гюро

2018.10.06 | 13:56

1
Следните мерки са жизнено важни, за да се спаси българското образование и българският учител:
1. Разформироване на БАН в сегашния и вид, уволнение/пенсиониране на масоните-болшевици - академици и професори.
2. Уволнение на 90% от персонала на РУО-центровете в цяла България; въвеждане на ефективна система онлайн, която ще замести комунистическите и номенклатурни служители по места.
3. Приемане на модерен Закон за образованието в 100% унисон с европейските закони и образователни стандарти.
4. Реформа в МОН и уволнение на 50% от номенклатурния персонал.
5. Закриване на 50% от ненужните и инфлационни ВУЗ-ове в страната. В резултат останалите ВУЗ-ове ще се запълнят и ще се превърнат в истински висши учебни заведения с печеливши бюджети и с възможности да се канят топ специалисти и лектори от чужбина.
6. Приемане на специален статут за българските учители по места: топ заплащане, неприкосновеност и пенсиониране или пренасочване за работа на 50 години.
7. Приемане на специален закон за изучаване на Истинската Българска История, започваща от 13 500 години преди Христа на Балканите с арийските племена, пеласги, траки, българи. Изтъкване на първата цивилизация в света на Балканите и първата азбука в света - глаголицата от 6000-7000 год. преди Христа.
След тези мерки Бай Гюро ви гарантира, че образованието в България ще се превърне във водещо в света за 10 години.

Добави коментар

Водещи новини