Предсрочни парламентарни избори през следващата година прогнозират от ДБГ

  • 05 октомври 2018 14:09

  • 6138
  • 6
Предсрочни парламентарни избори през следващата година прогнозират от ДБГ
© Булфото (архив)

Предсрочни парламентарни избори са възможни през следващата година, като вероятно ще предшестват евроизборите. Това заяви на пресконференция в Сливен заместник - председателят на "Движение България на гражданите" Найден Зеленогорски.

Според него, доказателство за това са неразбориите в управляващата коалиция, лоша външна и вътрешна политика, опит за авторитаризъм на централно и местно ниво. Той допусна, че управляващите ще се опитат да ги направят във формат "Две в едно" с местните избори. От партията ще работят за широко обединение в дясното политическо пространство, като се поучат от допуснатите в миналото грешки.

Председателят на Движението Димитър Делчев коментира очакваната инфлация и скок на цените в страната, предизвикан от покачването на цените на горивата. От партията предлагат редица мерки за олекотяване на ценовия удар, сред които намаляване на ДДС с два процента, както и увеличаване прага за задължителна регистрация по ДДС и т.н. Делчев заяви и подкрепата си за портеста на майките на деца с увреждания. Той определи поведението на правителството като грозно и нехуманно. По думите му, докато ги лъже и протаква, всъщност цели да прокара бюджета без да се вземат мерки, а проблемите да се отложат с още една година.

Ръководството на "Движение България на гражданите" днес е на посещение в Сливен и Ямбол, където ще се срещне с представители на местните структури. Срещите са част от национално допитване на партията за това в какъв формат да участва на предстоящите избори за Европейски парламент, както и какви да бъдат критериите за евентуалните кандидати за евродепутати, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6138 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
profesor

2018.10.06 | 11:22

6
Един противен предател и алчен кариарист! Унищожихте демокрацията в България, унищожавайки исинските демократични партии, алчни нищожества от паритиите на комуниста Костов!
Сорос Каза

2018.10.06 | 07:57

5
Шалом, Схемата е ясна, само с предстрочни избори може да се усигурим неконституционнот властване на Борисов за повече от два редовни мандата. Така ще стане като вечен като Меркел.

2018.10.05 | 19:51

4
И с избори и без,сте на боклука, хората ви заплюха в лицето заради резултатите от прехода, който проведохте със съучастниците си БСП и ДПС и разрушихте България, но се обогатихте лично много добре. Помним Господин 10%, помним ликвидационните съвети и трактори продадени за 50 лева. Съучастници сте в ликвидацията на България, предатели!
Запознат

2018.10.05 | 15:49

3
Гладна кокошка, избори сънува!

2018.10.05 | 15:34

2
И какво ви топли това, вие няма да влезете в парламента защото твърде много се надценявате а на практика сте кръгла нула.
Маймунсуратлъ

2018.10.05 | 15:32

1
Абе , вие още живи ли сте бе , кьопеклер ?

Добави коментар

Водещи новини