Илиан Тодоров и Анатолий Карпов играха шах и подписаха споразумение

  • 02 октомври 2018 15:51

  • 1125
  • 1
Илиан Тодоров и Анатолий Карпов играха шах и подписаха споразумение
© Областна управа - София

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и бившият световен шампион по шахмат и депутат от Руската Дума Анатолий Карпов изиграха партия шах, след което подписаха споразумение за съвместни действия за развитие на шахмата в сферата на образованието, съобщиха от пресцентъра на областния управител.

По силата на Споразумението учители от областта ще могат да се обучават в Държавна независима институция към Тюменска област „Областен шахматен център А.Е.Карпов“ в сферата на шахмата, да участват в майсторски класове и открити уроци по шахмат. Придобилите квалификация учители ще популяризират шахмата сред децата, ще участват в организацията на обучения, майсторски класове и открити уроци по шахмат в Софийска област.

Карпов подчерта, че в Тюмен имат силен образователен център по шах, като сега се преподава в 360 училища и 70 детски градини при 5-6 годишните, и са готови да споделят своя опит. Той определи България като уникална държава в шахмата, защото само три държави в света имат призови шахматисти едновременно при мъжете и жените – бившият СССР, Китай и България.

Тодоров благодари на Карпов и го увери, че ще положи максимални усилия шахматът да се развива като водещ спорт сред децата и учениците в Софийска област.

Филип Епитропов
1125 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хахо Ефенди Рубладжи

2018.10.02 | 15:59

1
Няма нормален българин , който да се интересува как си прекарва времето измислен световен шампион по шах , станал такъв без да играе за титлата .ПоЗДРАВ ОТ БОБИ ФИШЕР -- ИСТИНСКИЯ СВЕТОВЕН ШАМПИОН !

Добави коментар

Водещи новини