Цветан Цветанов: Няма нужда от заигравки със страховете на хората (видео)

  • 01 октомври 2018 11:08

  • 20569
  • 20
Цветан Цветанов: Няма нужда от заигравки със страховете на хората (видео)
© Novini.bg

„Нормално е, когато нарастват доходите, да има и повишение на цените на стоките и услугите, но доходите трябва да са много по-високи от инфлацията. 4% е икономическият ръст в България. Именно това ще ни даде възможност да се вдигнат с 10% бюджетните заплати,“ съобщи пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, предаде репортер на Novini.bg.

За мен е важно сега, че правителството полага всички възможни усилия за подобни дебати като този днес и за такива например с „Газпром“.

Припомняме ви, Цветанов днес участва в конференцията „Бъдещето на икономическия и паричен съюз“.

По-добре е БСП да слушат внимателно какво правим ние, заяви още той и добави: „Не трябва да се позволява заиграване със страховете на хората“.

Относно Бюджет 2019 година, той напомни каква е процедурата и поясни, че се надява към края на ноември да е в пленарна зала. „За момента за мен е важно, че БВП ще бъде през 2019 година по-висок от 105 млрд. лв., което означава, че се движим в изпълнение на управленската програма“, каза Цветанов.

Във връзка с диалога с „Газпром“, той информира, че разговорите, които са на чисто експертно ниво в момента ще доведат до разговори на по-високо ниво.

Заради очакваното недоволсво на хората заради по-високите цени, Цветанов заяви, че по-добре е БСП да слушат внимателно какво правим ние и добави: „Не трябва да се позволява заиграване със страховете на хората“. „Ако го позволим, страната ни може да загуби“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Много са интерпретациите в публичното пространство кой трябва да осигурява кворумът в НС“, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Коментарът му бе по повод липсата на такъв в НС миналата седмица. Той обясни, че ГЕРБ са в диалог с всички партии в парламента. „Най – лесно е да провокираш политическа криза“, обясни Цветанов и добави, че няма да се позволи повече да има липса на кворум в парламента.

"Вотът на недоверие не ни притеснява в никакъв случай", каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по повод готвения от БСП вот на недоверие срещу кабинета на тема „Здравеопазване“. „Всички сме наясно, че трябва да има реформа в здравеопазването. Когато министър Ананиев заедно с неговия екип започнаха да водят дебати по темата с всички заинтересовани, ние казваме, че тази реформа е обричане на геноцид. Аз искам да ги успокоя, че реформата не е внесена в Министерски съвет“, коментира Цветанов. По думите му силната страна на министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през е, че първо е започнал диалог с всички заинтересовани. „Има предложения и обсъждания, които в момента вървят с Лекарския съюз, с болниците, с пациентските организации. Това е силната страна на днешното Министерство на здравеопазването - че не обсъждаме законопроект, който е внесен в Министерски съвет, а вариантите и ще бъде взето предвид абсолютно всичко, което би могло да оптимизира модела и окончателното предложение, което се внесе в Министерски съвет. Тогава също ще имаме възможност за обсъждане, както в Министерски съвет при съгласувателните процедури, така също и в българския парламент, когато имаме възможност да водим дебата и сред политическите партии“, заяви още Цветанов.

Процедурата за избор на конституционен съдия е прозрачна,  каза пред журналисти Цветанов по повод процедурата за избор на конституционен съдия и решението на БСП да оттегли своя кандидат Янаки Стоилов с твърдението, че изборът е предрешен.
„Направих среща тази седмица с представители на Движението за права и свободи относно предстоящата процедура по гласуване на конституционен съдия. В сряда ще има възможност в 11.30 да се направи работна среща на групата на ДПС с кандидата на Обединени патриоти и ГЕРБ за конституционен съдия Красимир ВлаховКрасимир Влахов Красимир Красимиров Влахов е роден в Плевен. Завършва право в СУ „Св. Климент. След това в 12.00 часа ще се направи работна среща и с представителите на „Воля“. След разговора, който проведох с Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в деня, в който проведох среща и с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, тя пое ангажимент, че ще разговаря с нейното ръководство и ще заяви дали действително имат желание да направят подобна среща“, посочи Цветанов. „Няма нищо лошо да се проведе една среща с единствения номиниран към този момент кандидат, защото БСП отказаха да номинират човека, който имаха като намерение - Янаки Стоилов. Няма нищо лошо да се проведе срещата с номинирания за дадена длъжност човек, за който парламентът трябва да вземе решение“, обясни той. „Това, че се водят разговори с парламентарните групи за възможна кандидатура, която трябва да бъде подложена в пленарна зала, не означава, че се прави нещо нередно. Имаме приети процедурни правила и срок, в който влезе нашето предложение, има процедура и на правната комисия, която ще излезе с доклада и ще влезе в пленарна зала за гласуване. Всеки говори за прозрачност. В българския парламент даваме възможност за най-голяма прозрачност“, коментира още Цветанов.

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
20569 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Анатема,Ай Дуци !

2018.10.02 | 08:02

20
Ако СДС-айдуцити не бяха разкулачили Държавата и унищожили държавността, тоз шофьорин щеше вече да лежи за "подвизите" си до животно и щеше да дава интервюта от офиса си в Централния, оборудван с подцинкавана кофа за сранье.
кака Пена курвата

2018.10.01 | 18:05

19
Тоз е грозен като Магарешки,извинете -Марешки
СПЕЦИАЛИСТЪТ

2018.10.01 | 13:27

15
по инвестиций в недвижими имоти малко се е пообъркал в темите,но за него това е без значение.Какъв титан и интелект,не се притеснявайте ,българи!Той мисли за нас!
БОЙКО ВИ

2018.10.01 | 14:40

18
Очевидно е че гроб вече многократно са ти перкали мотиката в задния двор.
комунист

2018.10.01 | 13:37

16
А ако ти монтирам един у й в червения тролски г*з ?
daaa

2018.10.01 | 13:16

14
hora koq partiq misli za naroda. ako ne e boyko 6te doydat ruskite kaputi
Въййй

2018.10.01 | 14:31

17
Хммм,добре има смисъл окей ,но сега с тази Европа какво става с народа. Дам прав си по добре е че има избор и като такова шапката и хайде в друга държава ,отношението там е същото с разлика парите. Какво стана с села ,ти имаш ли село и какво е положението там ,твойте баби и дядовци могат ли да си хванат нещата и хайде Европа здравей. Боко просто е капака на всичко това което се е случвало през този преход,аз лично не виждам да прави нищо повече от това да ли*е бабиното дупе ,ми то всеки го може ,но нямаш ли то*ки си за никъде. За да си лидер си трябват.
цветан

2018.10.01 | 12:37

10
Хората как го кълнат, едно да го стигне му стига.

2018.10.01 | 13:00

13
Бог забавя, но не забравя!
наслушахме се

2018.10.01 | 12:59

12
Не зная дали е „По-добре е БСП да слушат внимателно какво правим ние“,
но 100% е сигурно, че всички нормални Българи ГЛЕДАТ ВНИМАТЕЛНО, КАКВО И КАК ПРАВИТЕ И НЯМА ДА ГО ЗАБРАВЯТ!!!
ХБ Китай

2018.10.01 | 12:53

11
Никой не ми е вдигал заплатата от години. 80% от хората в България са обречени на мизерия и глад.
БОЙКО ВИ

2018.10.01 | 12:28

8
Знам едно нещо, Цвъки ляга със пълен стомах на топло, докато много стари хора и бедните вече ще си лягат или нахранени или на топло, но не и двете заедно.

Въййй

2018.10.01 | 12:37

9
Ем Боко вярва в казаното ,че пълно щастие няма Толкова да са жалки,трябват ни хора мислещи за народа и държавата стига с тия лизачи
Въййй

2018.10.01 | 12:27

7
Цв.Цв и той почна като Буда,вдигали доходоте ,заплатите били страшно голями и явно може да се увеличат и цените
Отвратен и гневен

2018.10.01 | 12:09

6
Противен комунист и алчно ченге! Господ ще ти изпрати това, което заслужаваш и ти и котилото около теб! Защото няма справедливост в тази държава, окопирана от лакомите хрантутници на всички партии!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини