Красимир Каракачанов: Лобирам за едно - за българската армия и нейните бойни способности

  • 28 септември 2018 13:14

  • 2198
  • 1
Красимир Каракачанов: Лобирам за едно - за българската армия и нейните бойни способности
© Novini.bg (архив)

Лобирам за едно - за българската армия и за нейните бойни способности. Това, което е добре за армията, е добре и за България. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността отговори на журналистически въпрос в парламента дали очаква обвинения в лобизъм по проектите за модернизация на армията заради посещение на зам.-министъра на отбраната в Швеция.

Няма никакъв лобизъм, защото когато има покана към Министерството на отбраната, не може да приемеш една покана и да откажеш друга, заяви министърът. Той посочи, че по процедурата за избор на изпълнител участват различни държави. За самолетите са четири, за бронираната машина - четири-пет, за корабите ще бъдат седем или осем, това означава ли, че ние с половината ЕС и НАТО в рамките на половин година, не трябва да поддържаме контакти, попита той. Аз съм лобирал и ще лобирам за това Българската армия и въоръжените ни сили да получат най-доброто възможно решение за тези три проекта, допълни той. Крайният срок за подаване на оферти за самолетите е 1 октомври, 12.00 часа, припомни министърът.

Парламентът трябва да работи, в диалог се решава всичко, каза Каракачанов по отношение проблемите с кворума в Народното събрание последните два дни. Трябва да има диалог, не извиване на ръце, подчерта вицепремиерът. Той припомни, че е получил много критики заради разговорите си с Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за относно трите проекта за модернизация на армията. "Добре ли беше, че опозицията подкрепи трите проекта, добре беше. Хайде стига сме си играли на управляващи и опозиция и накрая страдат обикновените хора. Това, което е добре за България, трябва да се подкрепя от всички, т.е. трябва да се търси консенсус", коментира той.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2198 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2018.10.01 | 20:34

1
Само ти петни армията , ставаш за " кориците.

Добави коментар

Водещи новини