Патриотите от ВМРО в Шумен: Местната власт опита да раздаде предизборни подаръци на цигански НПО-та

  • 27 септември 2018 16:01

  • 2043
  • 0
Патриотите от ВМРО в Шумен: Местната власт опита да раздаде предизборни подаръци на цигански НПО-та
© Pixabay

Общината се опита да предостави и държавна земя за строеж на джамия – този притеснителен факт установи общинският съветник от ВМРО – Българско национално движение в Шумен Деан Станчев. Остра реакция на патриота от ВМРО породи спорове в Общинския съвет на община Шумен. Представителят на Патриотите разкритикува две докладни записки на кмета на община Шумен, свързани с разпореждане с общински имоти.

Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО

Става дума за предложение за учредяване безвъзмездно право на ползване на общински имот в полза на циганска фондация „ИСКРА“ и за опит община Шумен да се разпореди с държавни имоти като ги предостави на Мюсюлманското вероизповедание за гробище и строеж на джамия.

Благодарение на навременната и категорична позиция на представителя на ВМРО двата доклада не бяха приети.

Съветникът от ВМРО гневно заяви, че с наближаване на изборите започват странни подаръци от местната власт към НПО-та и религиозни институции. Той направи заключение, че вероятно така се стоплят отношения с неформални и формални лидери, които могат да убеждават сериозни групи от избиратели.

Деан Станчев заяви, че докладът за безвъзмездното даване на имот на циганска фондация е незаконосъобразен и нецелесъобразен. Той посочи няколко правни основания, които липсват в доклада, и попита защо имотът не се пусне на конкурс за наем, от което община Шумен ще получи приходи. Отделно от това, съветникът от ВМРО попита каква е ползата от дейността на тази фондация. Според него, тя отчита участие по различни проекти, но ефективно с нищо не е допринесла в обществен интерес.

Що се отнася до казуса с държавните имоти представителят на Патриотите изтъкна, че е незаконно да се разглеждат доклади, в които няма проект за решение, а се иска от общинския съвет да се произнесе по принцип. Той окачестви това като висша форма на глупост. Станчев даде и солиден правен аргумент, че общинският съвет не може да взема решения да се разпорежда с държавна собственост.

Заключението на Деан Станчев е, че с наближаването на изборите ще се внасят и приемат все повече подобни точки от общинските съвети в цялата страна.

Започна предизборният флирт с електората, така заключи общинарят от ВМРО изказването си по време на сесията на Общинския съвет в Шумен. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини