Валери Симеонов: Основна задача е да се подобри здравеопазването

  • 26 септември 2018 12:45

  • 2126
  • 1
Валери Симеонов: Основна задача е да се подобри здравеопазването
©

Основната задача е да се подобри качеството на здравеопазването у нас.

Това заяви вицепремиерът по икономическа и демографска политика Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по време на Национална кръгла маса. Събитието бе посветено на бъдещето на здравеопазването.

По думите на Симеонов коалиционното правителство е заложило в програмата си промяна на здравно-осигурителния модел, реформа в здравеопазването, както и демонополизация на здравната каса.

"Всичко това не е самоцел. Основната задача е да се подобри качеството на здравеопазването в България, да се засили и прецизира контролът върху изразходваните средства и като цяло да се повиши удовлетвореността на хората, пациентите от работата на здравната система", посочи вицепремиерът.

Според него е изключително важно да се обсъди състоянието на здравната система в България.

„Вярвам, че днес в тази дискусия ще се предложат алтернативи и ще се приемат най-добрите решения за българското здравеопазване“, обясни вицепремиерът.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2126 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.26 | 13:53

1
Симеонов докога в тв СКАТ ще гледаме разни дърти ,изкуфели доценти,професори и с други титли събеседници да коментират общест.политическите ,социалните ,стопанските и др.сфери от ежедневието в Българияи и чужбина ?????? така също по екрана да пеят на чужд език едни със скъсани дънки-панталони и с неизмити със седмици лица и коси уж певци .

Добави коментар

Водещи новини