Борисов: Споразумението между ЕС и Турция е важно за всички европейски държави

  • 25 септември 2018 19:23

  • 4205
  • 4
 Борисов: Споразумението между ЕС и Турция е важно за всички европейски държави
© Правителствена пресслужба

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и турският президент Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха задълбочаването на двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване на мигрантския поток по българската граница. Двамата разговаряха в рамките на 73-тата сесия на ООН в САЩ.

 

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Ердоган оцениха високо положителното икономическо активизиране на отношенията между двете страни в областта на туризма, енергетиката и транспорта през последните години, съобщиха от правителствената пресслужба. 

 

По време на срещата българският премиер Борисов подчерта, че Турция остава освен наш непосредствен съсед, но и важен партньор в областта на миграцията и борбата с тероризма.

 

Президентът на Турция Ердоган изрази благодарност към министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за провеждането на срещата на върха между ЕС и Турция във Варна на 26 март. По думите на турския президент срещата във Варна дава положителна насока на развитие в отношенията между Анкара и Брюксел.

 

Българският министър-председател подчерта важността от споразумението между ЕС и Турция за всички европейски държави и посочи, че мирът и диалогът са най-доброто средство на дипломацията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4205 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.09.26 | 07:38

4
ДАЛИ Е РАЗЦЕЛУВАЛ ДИКТАТОРА ЕРДО.ЗАЩОТО В ТУРЦИЯ НЕ СПРЯ ДА МУ СЕ НАТИСКА.ДАЖЕ СИ ОТПРАЗНУВА РОЖДЕНИЯТ ДЕН ПРИ НЕГО.
Умник Гюро

2018.09.25 | 21:46

3
Курнелия Нинова е доказан агент на руските тайни служби. Справка: генерал Решетников. България спешно се нуждае от Закон за Защита на Държавата, който да се разправи с терористичната партия на БКП/БСП и домогванията на имперска Русия.
Рангел

2018.09.25 | 20:14

1
Нашият ибрикчия бе приет от Ердоган, но не и от Тръмп. Оправданиети е че не си е носил ибрика.

2018.09.25 | 20:18

2
Направи ми една бибитка трол червен без да се обясняваш и оправдаваш!

Добави коментар

Водещи новини