Ева Майдел: Преди 110 години във Велико Търново България се утвърждава на световната карта

  • 22 септември 2018 14:40

  • 2632
  • 1
Ева Майдел: Преди 110 години във Велико Търново България се утвърждава на световната карта
© ГЕРБ

„Независимостта, обявена на 22 септември 1908 г. във Велико Търново утвърждава България на световната карта, защото към онзи момент над две-трети от държавите в света не са били независими. Щастлива съм, че имам възможността за поредна година да отбележа този исторически момент за българската държавност с жителите на Велико Търново.“

Това заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) на 22 септември 2018 г във Велико Търново. Ева Майдел, която има информационен офис и осъществява редица иницитиви в града, участва в честванията по случай 110-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България и поднесе венец от името на еврдепутатите от ГЕРБ пред Пирамидата на Независимостта на хълма Царевец. Празненствата във Велико Търново са под патронажа на министър-председателя на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. На тях присъстваха още председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, кметът на Велико Търново, инж. Даниел Панов, зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов и хиляди жители и гости на старопрестолната столица, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Честванията започнаха в 7.30 часа с празничната Света литургия, която традиционно се отслужва в църквата „Св.40 мъченици”. След поднасянето на венци, Ева Майдел се включи в празничното шествие до паметника „Майка България”, а от 12.30 часа наблюдава шоу-спектакъла на участниците в XIІ Международен фестивал на военните оркестри. Програмата предвижда откриване на реставрирания Багрилов надпис и ще завърши в 19.30 часа с тържествена заря проверка на площад „Цар Асен І”.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2632 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.22 | 14:53

1
комунистите и комсомолците станаха много набожни напоследък....бкп разрешава ли им вече!??!

Добави коментар

Водещи новини