ГЕРБ сваля доверие от кмета на Гърмен

  • 21 септември 2018 10:12

  • 1743
  • 2
ГЕРБ сваля доверие от кмета на Гърмен
© Булфото

Общинското ръководство на ГЕРБ в Гърмен свали доверие от кмета Минка Капитанова и реши да оттегли от поста на заместник-кмет Виолета Цветкова, която е член на ГЕРБ.

Повод за решението е връщането на Капитанова в редиците на ДПС. Според ГЕРБ, по този начин тя е подменила вота на хората и е унищожила надеждите им, че общината се е "избавила от лошите управленски политики".

В нарочна декларация общинското ръководство на ГЕРБ припомня, че Минка Капитанова бе избрана за кмет на балотажа през 2015 година именно с гласовете на хората от партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Тогава настоящият кмет спечели изборите като независим кандидат срещу Ахмед Башев, който бе подкрепен от ДПС. Сега обаче Капитанова отново се върна в редиците на ДПС и това разгневи доскорошните й политически партньори.

Ето и пълният текст на декларацията, която ГЕРБ-Гърмен изпрати до медиите:

"На заседание на общинското ръководство на ГЕРБ в Гърмен, което се проведе на 14 септември в присъствието на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, бе обсъдена сложната политическа обстановка в общината, породена от действията на кмета Минка Капитанова и връщането й в редиците на ДПС. Тази политическа маневра напрактика подмени вота на хората и унищожи надеждите им, че общината се е избавила от лошите управленски политики и некомпетентното управление, властвало в продължение на 25 години.

Изразена бе тревога от случващото се в настоящия момент. Остро бе осъдено поведението на кмета, която си позволи да използва получените от МС допълнителни средства за политически цели, като лиши от финансиране населените места с кметове от ГЕРБ. 

Политическите уволнения и репресивни мерки спрямо наши съветници, членове и симпатизанти от страна на кмета и общинските съветници от ДПС бяха определени като действия от минали времена и епохи, които не кореспондират с демократичните идеи на ЕС, част от който е и община Гърмен.

Общинското ръководство на ГЕРБ реши да оттегли от поста заместник кмет Величка Цветкова, която е член на ГЕРБ. 
Призоваваме нашите членове и сипматизанти, които са част от общинската администрация, да имат предвид факта, че ГЕРБ със своя декларация оттегли политическата си подкрепа към кмета, след като премина към ДПС и подмени вота на нашите избиратели, които единодушно я подкрепиха на балотажа през 2015 година и благодарение на които тя е кмет".
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1743 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.09.21 | 19:38

2
Юда. Коварното ДПС и Доган.

2018.09.21 | 11:42

1
ГОЛЯМ ПРАЗ !!!!

Добави коментар

Водещи новини