Цвета Караянчева се срещна с президента на Република Азербайджан

  • 21 септември 2018 09:10

  • 1240
  • 1
Цвета Караянчева се срещна с президента на Република Азербайджан
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на се срещна с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Парламентарна делегация, водена от Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, е на посещение в Азербайджан по повод тържественото отбелязване на 100-годишнината на парламента на страната. Председателят на българския парламент и президентът на Азербайджан бяха единодушни, че е важно двете страни да продължават да развиват отношенията си в сферите на енергетиката, транспорта, новите технологии, културата, спорта и образованието.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта, че България продължава реализацията на проекта за газовия хъб „Балкан“ и постигнатата между България и Азербайджан договореност ще позволи от 2020 г. страната ни да получи договорените 1 млрд. куб. метра азербайджански природен газ, допълни Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. От своя страна президентът Илхам Алиев потвърди отново постигнатите договорености между Азербайджан и България.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и Илхам Алиев оцениха високо резултатите от визитата на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Баку през януари 2018 г. и отчетоха положителните резултати от разкриването на редовната въздушна линия между България и Азербайджан. Двамата потвърдиха, че вече е налице значително увеличение на пътуванията между двете страни с цел бизнес и туризъм.

България отдава важно значение на отношенията си с Азербайджан и разглежда страната като приоритетен партньор в региона, отбеляза председателят на българския парламент. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изрази задоволство от развитието на ползотворните контакти между двете страни. Приятелството между нашите народи има бъдеще, основано на близостта между нас и взаимното уважение, добави още тя.

В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Азербайджан в българския парламент Хамид Хамид и заместник-председателят на групата Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”,.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1240 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мая

2018.09.21 | 09:42

1
Горкия Алиев. Толкова глупости ще чуе.

Добави коментар

Водещи новини