Български евродепутати коментираха санкциите срещу Унгария

  • 17 септември 2018 09:00

  • 2711
  • 2
Български евродепутати коментираха санкциите срещу Унгария
© бнт

Ние разединихме европа по темата миграция. Това вкара държавите членки в поредната криза. Трябва единно европейско решение по този въпрос. Това заяви българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в сутрешния блок на БНТ. 

"Държавите по граници имат различна политика. Като лишаваме Унгария от глас по тази тема, нищо не правим. Санкциите към Унгария са много тежки. Това е крайната стъпка", каза още той.

"Не съм съгласен, че мигрантите трябва да се представят като плашило. Подкрепихме активирането на член 7 към Унгария. Високите стандарти на ЕС трябва да бъдат защитавани", допълни Илхан Кючюк, член на Европейския парламент от АЛДЕ / ДПС.

"Видяхме как България добре пази външната си граница. Други държави се изумиха как пречим на мигрантите, не е така, на ГКПП чакат всеки, който твърди, че е бежанец, нека отиде и процедурата по проверка и легализирането му започва веднага. Не може някой да влиза незаконно" коментира Радев.

И двамата бяха категорични, че не одобряват задържането на нашия и румънски журналисти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2711 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.09.17 | 09:32

1
Пламен Кунчев от фейсбук е червен трол педал. Абсолютен боклук!

2018.09.17 | 21:01

2
Ако всеки помияр, като теб беше "червен трол педал и Абсолютен боклук", като Plamen Kunchev, България щеше да е Швейцария!

Добави коментар

Водещи новини