Каракачанов: Основният капитал са хората и усилията ни са насочени към гарантиране на техния труд и доходи

  • 14 септември 2018 17:15

  • 1393
  • 1
Каракачанов: Основният капитал са хората и усилията ни са насочени към гарантиране на техния труд и доходи
© Булфото (архив)

Основният капитал са хората и нашата амбиция през последната една година е да възраждаме икономическите структури на Министерството на отбраната, за да се запазят изградените кадри и работни места.

Това каза министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността днес, 14 септември, при откриването на реновирания и модернизиран кроялен цех в производствената база на „Интендантско обслужване“ ЕАД в гр. Калофер, съобщиха от пресцентъра на МО. Министър Каракачанов поздрави ръководството на „Интендантско обслужване“ ЕАД затова, че са успели да изплатят близо два милиона стари задължения и дават възможност на хората да работят сигурно, без да се притесняват за своя поминък. „Усилията на Министерството на отбраната са насочени към възстановяването на старата слава и възможностите на това сериозно предприятие, което винаги е било свързано с Българската армия“ – подчерта той.

В шивашкото предприятие в Калофер работят 130 души с необходимата професионална компетентност за изпълнението на възлаганите поръчки. Новата придобивка - кроялният робот значително ще повиши производителността. Инвестицията, която включва и реновиране на кроялния цех в Калофер, възлиза на близо 200 000 лв.

Днес търговското дружество отбеляза 62-ата годишнина от създаването си. Основната дейност на „Интендантско обслужване“ ЕАД е съсредоточена върху изработка и доставка в срок на качествено униформено, полево (камуфлажно) и друго облекло. Дружеството разполага с необходимата структура от складове за съхранение на платове, спомагателни материали и готова продукция. В него е внедрена системата ISO 9001:2008, която е гаранция за спазване на нужната технологична дисциплина и гарантира съответствие на изделията с изискванията на възложителите.

Изпълнителният директор на дружеството Емил Ботов в обръщението си към работниците и служителите посочи, че от създаването си до днес търговското дружество е имало възходи и падения и затруднения заради остарелия сграден фонд и амортизирана техника. Той благодари на всички работници и служители за усилията, които полагат, и изтъкна, че те са един изключително ценен капитал на дружеството. По думите му - с открития реновиран цех ще се оптимизират разходите и ще се разширява и развива производствената дейност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1393 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Акъл море

2018.09.14 | 18:06

1
Да се празнува покупка на 1 бр.кроячен стенд в издъхнало предприятие е или шизофрезиина лудост или демагогия.
"Към все по нови " УСПЕХИ" ДРУГАРИ"

Добави коментар

Водещи новини