Политолози: Не може само оставките да са отговор и реакция на определени кризи (видео)

  • 14 септември 2018 08:44

  • 1262
  • 2
Политолози: Не може само оставките да са отговор и реакция на определени кризи (видео)
©

Не може само оставките да са отговор и реакция на определени кризи. Това коментира политологът Димитър Ганев в ефира на БТВ.

Той и доц. Татяна Буруджиева бяха категорични, че предсрочни избори напролет няма да има.

Двамата политолози коментираха оттеглянето на номинирания за транспортен министър Александър Манолев. „Цялата история е, че в транспорта, за разлика от регионалното министерство, изглежда не са наместени интересите на някои важни фактори”, заяви политологът доц. Татяна Буруджиева. Според нея става въпрос за „доста големи пари”.

„Лютата битка е в тази посока, а не толкова с чисто политически измерения”, коментира тя.

„Всяка оставка идва да отговори на някакви обществени напрежения. Едно ново назначение трябва да е нов тласък и нов кредит на доверие. Когато министърът е атакуван в деня, преди да встъпи в длъжност, неговото назначение не може да изиграе тази роля”, заяви Ганев. „Той ще тръгне с много ниска легитимност на поста си, което няма да отговори на целта на Борисов да свали общественото напрежение”, допълни политологът.

Според Буруджиева в случая някой не си е свършил работата по кадровия подбор. „Такива неща са публични. В момента, в който ги знаеш, трябва да представиш кандидатури, които или са безкрайно чисти, или поемаш ангажимента да водиш битката докрай”, изтъкна тя.

„Бих подкрепила идеята да се борим и да доказваме на общественото мнение правотата на определени казуси”, допълни Буруджиева.

По въпроса с неподписания от президента указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР Буруджиева изрази надежда, че това е просто въпрос на лошо съгласуване. Според Ганев обаче неслучайно указът не е подписан и това е продължение на битката между „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2. Президентът се опитва да покаже, че е фактор, коментира политологът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1262 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Не може, ама може,

2018.09.14 | 09:51

2
защото те имат светлия пример на шефа си – като се напече дереджето, подаваш оставка и готово – пито платено!

Господа, не разбрахте ли – няма вече никой на резервната скамейка на герб!
Матросовците са на изчерпване!
Няма и по кръстовищата, няма и край магистралата, няма!
Който успя се нагуши, успя и хваща пътя.
Няма мераклии вече да седнат на „голямата софра“, защото останаха само оглозгани кокали, а и идва време да се плаща сметката!
опорна точка

2018.09.14 | 09:09

1
Помните ли тролчета изроди мои, веднъж един министър от кабинета на Аамбубата подаде оставка?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини