Цветан Цветанов разговаря с представители на Асоциацията на гражданите с увреден слух

  • 13 септември 2018 14:36

  • 466
  • 0
Цветан Цветанов разговаря с представители на Асоциацията на гражданите с увреден слух
© ПП ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа разговаря днес в Народното събрание с представители на Асоциацията на гражданите с увреден слух. С тях той обсъди напредъка по приемането на Закона за българския жестов език, който е изготвен с тяхното дейно участие.

В срещата участваха и председателят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова, председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова и зам.-председателят на социалната комисия Светлана Ангелова. Представителите на Асоциацията на гражданите с увреден слух посетиха Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ-Пловдив област Младен Шишков, който също участва в разговора.

Миналата година парламентът отхвърли Законопроект на БСП за жестомимичния език, тъй като той не отговаряше на потребностите на хората. Тогава ПГ на ГЕРБ пое ангажимент да подготви законопроект, който да е адекватен спрямо техните нужди.
По време на срещата стана ясно, че вече има готови становища от Министерството на труда и социалната политика и от Министерството на образованието, като единствено остава и Министерството на финансите да изготви такова. Предстои създаването и на междуведомствена работна група, в която да бъдат прецизирани текстовете в законопроекта преди да се пристъпи към неговото внасяне в Народното събрание.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
466 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини